Under den gångna veckan har amerikanska flygvapnet skjutit ner tre objekt i anslutning till landets gränser – varav två är oidentifierade. Senast under gårdagen har man skjutit ner ett sådant objekt över kanadensiskt luftrum. I likhet med objektet man sköt ner i fredags har det inte gått att fastställa vad det rör sig om för farkost.

Det var Kanadas premiärminister Justin Trudeau som gav order om att ett amerikanskt stridsflygplan skulle verkställa nedskjutning av ett oidentifierat objekt som flög på hög höjd flög in i kanadensiskt luftum USA och Kanada har en gemensam luftförsvarsallians som går under namnet North American Aerospace Defense Command (NORAD), och vilken verkar för att försvara ländernas gemensamma luftrum.

LÄS ÄVEN: USA skjuter ner okänt objekt över Alaska

Nedskjutningen innebär att man de senaste veckan slagit ut tre objekt som inkräktat på nordamerikanskt luftrum. Ett av dessa objekt har bekräftats som en kinesisk ballong, vilken man misstänker har befunnit sig i USA för att bedriva spionage.

De övriga två objekten förblir oidentifierade och man kan därför inte dra någon slutsats om vad deras syfte är eller vem som har skickat dem, rapporterar EuroNews.

Efter kritiken: Biden skjuter ner kinesisk spionballong