Esport-betting ökar i popularitet i Sverige och antalet bettingsidor med svensk licens, som erbjuder odds på olika e-sporter, blir allt fler. Begreppet e-sport är egentligen ett samlingsnamn för olika tävlingar och turneringar där det spelas på populära konsol- och dataspel. Historiskt sett började det 1990 när konsoltillverkaren Nintendo första gången arrangerade ett världsmästerskap. Det har lett till att e-sporten idag är den sport som växer snabbast i världen. Idag finns det faktiskt gymnasieutbildningar inom e-sport i Sverige. Vinstpengarna inom e-sport är ofta mycket stora och det finns en mängd olika odds och esport betting möjligheter. 

Så här spelar du

Det är lika enkelt att spela på e-sport som på exempelvis fotboll eller ishockey. Rent generellt så går det till enligt följande, hos svenska bettingsidor, men det kan skilja något beroende på vilken sida.

1.Välj vad du vill spela på

När det gäller esport betting så är det bra att jämföra oddsen för att se vilket som ger dig bäst utdelning och spelupplevelse. Beroende på den sport du satsar på kan du ofta bli erbjuden ett flertal alternativ att spela på. Det kan vara allt från vem som är den totala vinnaren till att satsa på vilket lag som vinner en särskild karta. Observera att du vanligtvis bettar på laget och inte på de olika spelarna inom e-sport.

2. Fyll i summan för din insättning

Det brukar finnas en minimisumma som man måste sätta in. Spelar du med en bonus så brukar den anges och även vad minsta oddset är för att få använda bonusen.

3.Verifiera med ditt BankID och följ matchen

Tack vare BankID går det snabbt att betta på odds och du kan känna dig säker på att dina pengar inte hamnar i fel händer. Välj gärna en sida där du kan följa dina spel live.

Att tänka på när du väljer bettingsidor för esport

Esport betting är inte så annorlunda än vad det är att inom andra sporter. Du sätta dig in i det olika lagen, se deras statistik i tidigare möten och framför allt lära dig om hur sporten fungerar. Men det finns en del saker som du bör titta på innan du väljer vilken sida du vill använda:

– Vilka sporter har sidan?
– Vilka betalningsmetoder erbjuds?
– Finns det livestreaming och liveodds?
– Vilka tävlingar och turneringar som har spelsajten?
– Erbjuder de en bra bonus?
– Sajten ska vara lätt att navigera och vara användarvänlig
– Kan du kontakta kundsupporten dygnet runt?
– Vilken licens har bettingsajten?