paris eiffeltornet

Foto: Dietmar Rabich.

Utrikes

Våldsamma brott och rån ökar dramatiskt i Paris – 70 procent i en stadsdel

Publicerad 10/30/2019
Annons

I ett Paris arrondissement, administrativa underenheter till Paris stad, har våldsamma brott kopplade till rån ökat med 70 procent hittills i år jämfört med samma period 2018. Många invånare känner sig övergivna av myndigheterna.

Statistiken för Paris i stort visar på en nioprocentig ökning av våldsamma brott med mer än 35 000 specifika fall från årets början.

Värst är situationen i Paris fjärde administrativa underenhet med 487 anmälda brott hittills i år jämfört med 285 stycken i fjol – en ökning på 70 procent. I Paris första administrativa underenhet låg ökningen på 40 procent.

Enligt den nya statistiken begås nu i genomsnitt 650 vandaliseringar varje dag i den franska huvudstaden.

Philippe Goujon, borgmästare för den femtonde underenheten, efterlyser nu en plan för att få stopp på det höga antalet inbrott.

– Det är dags att anta en plan mot inbrotten i Paris, med en riktig specialstyrka och resoluta aktioner mot dessa nätverk från de före detta öst- och Balkanstaterna som letar igenom hela grannskap i våra städer och leker med våra svaga lagar.

Siffrorna följer statistik som presenterades tidigare i år som visade att även sexuella övergrepp på stadens kollektivtrafik ökat med så mycket som 30 procent under 2018.

Många invånare i den artonde underenheten menar att den kraftiga ökningen av brott gjort att de känner sig övergivna av myndigheterna.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons