paris eiffeltornet

Foto: Dietmar Rabich.

Utrikes

Våldsamma brott och rån ökar dramatiskt i Paris – 70 procent i en stadsdel

Publicerad 10/30/2019
Annons

I ett Paris arrondissement, administrativa underenheter till Paris stad, har våldsamma brott kopplade till rån ökat med 70 procent hittills i år jämfört med samma period 2018. Många invånare känner sig övergivna av myndigheterna.

Statistiken för Paris i stort visar på en nioprocentig ökning av våldsamma brott med mer än 35 000 specifika fall från årets början.

Värst är situationen i Paris fjärde administrativa underenhet med 487 anmälda brott hittills i år jämfört med 285 stycken i fjol – en ökning på 70 procent. I Paris första administrativa underenhet låg ökningen på 40 procent.

Enligt den nya statistiken begås nu i genomsnitt 650 vandaliseringar varje dag i den franska huvudstaden.

Philippe Goujon, borgmästare för den femtonde underenheten, efterlyser nu en plan för att få stopp på det höga antalet inbrott.

– Det är dags att anta en plan mot inbrotten i Paris, med en riktig specialstyrka och resoluta aktioner mot dessa nätverk från de före detta öst- och Balkanstaterna som letar igenom hela grannskap i våra städer och leker med våra svaga lagar.

Siffrorna följer statistik som presenterades tidigare i år som visade att även sexuella övergrepp på stadens kollektivtrafik ökat med så mycket som 30 procent under 2018.

Många invånare i den artonde underenheten menar att den kraftiga ökningen av brott gjort att de känner sig övergivna av myndigheterna.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons