Janna
Utrikes

Våldtagen av morbror och misshandlad av mormor – 5-årig flicka avled

Publicerad 9/29/2019
Annons

Femåriga Janna Mohamed Samir Hafez har avlidit på sjukhus i Egypten, i sviterna efter våldtäkt och misshandel utförda av flickans morbror och mormor.

Enligt uppgift till arabiska CNN har flickan och hennes ett år äldre syster, Amani, misshandlats under lång tid av sin mormor, Safaa. Kvinnan sitter nu i polisförvar på anklagelser om tortyr. Även flickornas mamma och morbror är omhändertagna av polis.

När flickornas föräldrar begärde skilsmässa tilldelades mormodern vårdnad för barnen. Hon har sedan dess brännskadat och stuckit flickorna med vassa föremål upprepade gånger. Något hon hävdar sig gjort i uppfostrande syfte, då de ofta kissar på sig.

Jannas far anklagar flickans morbror för att våldtäkt
Anledningen till att flickorna inte kan hålla sig ska, enligt pappan, vara att de våldtagits av sin morbror och fått sina underliv förstörda. Skadorna från våldtäkterna har mormodern sedan försökt dölja genom att bränna deras kön med strykjärn.

En polisrapport, som upprättades efter att Janna anlänt till Sherbeens allmänna sjukhus, vittnar om flertalet ärr och blåmärken på hennes späda kropp, inklusive brännskador i underlivet rapporterar Al Masry Al Youm. Skadorna hade orsakat kallbrand och läkarna tvingades bland annat amputera Jannas ben, i ett desperat försök att rädda flickans liv.

Enligt ett uttalande från Saad Mekky, biträdande hälsominister i Daqahliya-regeringen, dog Janna av hjärtsvikt på Internationella sjukhuset i Mansoura. Den preliminära obduktionsrapporten listade dödsorsaken som blodförgiftning.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
982”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons