Studentföreningen Heimdal i Uppsala har vid upprepade tillfällen senaste tiden fått sina lokaler vandaliserade. Det berättar föreningens politiske sekreterare Henric Colliander för Samnytt.

Henric Colliander är politisk sekretetare i Heimdal och även förtroendevald för Sverigedemokraterna i Uppsala. Han berättar för Samnytt att den borgerliga studentföreningen på kort tid utsatts för ett flertal vänsterextrema skadegörelser.

– För någon vecka sedan sprejade de ett A, anarkistmärket, på dörren. Sedan kom de tillbaka någon dag senare och sprejade det på nytt efter att vi lyckats ta bort det, säger han.

Vandalerna klistrade även en Antifa-dekal på väggen.

Lim i låset

Och under nationaldagen upptäckte föreningens medlemmar att det inte längre gick att komma in i föreningslokalen.

– Någon hade sprutat in lim i nyckellåset, så det går inte att komma in i lokalen nu, berättar den politiske sekreteraren.

Skadegörelsen uppges vara polisanmäld, men Colliander vittnar om en trend av upptrappade vänsterattacker mot studentföreningen.

– För flera år sedan var det attentat där fönstren sparkades in, så det har varit återkommande. Men nu på senare tid har det blivit värre och värre. Den här veckan har varit särskilt extrem, säger Henric Colliander.