På onsdagen fick en islamistkopplad förening i Karlstad klartecken av kommunen att bygga en jättemoské. De enda partierna som motsatte sig bygget var SD, KD och M. I sociala medier hyllar flera personer bygglovet genom att tacka Allah som ”världarnas herre”.

Förra veckan rapporterade Samhällsnytt att Karlstad snart kan komma att islamiseras med en radikal moské. Det är Islamiska kulturföreningen som tidigare har uppmärksammats för att ha bjudit in salafistiska imamer utbildade i Saudiarabien att predika i deras nuvarande lokaler. Salafismen är en bokstavstrogen inriktning av sunni-islam.

LÄS ÄVEN: Salafistisk jättemoské i Värmland snart verklighet: ”Drömmen för alla muslimer”

Omröstningen slutade 7-4

Nu står det klart att den Islamiska kulturföreningen kan uppföra en moské på 1171 kvadratmeter i två plan med en 22 meter hög minaret för arabiska böneutrop i stadsdelen Rud i Karlstad.

Detta efter en omröstning i stadsbyggnadsnämnden som slutade 7-4. De enda partierna som motsatte sig bygglovet var Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna.


Moskén som ska uppföras i Karlstad. Foto: Faksimil Facebook

”Prisa Allah världarnas herre”

Aktörerna bakom moskén har publicerat ett Facebookinlägg för att meddela församlingsmedlemmar om nyheten. Flera personer skriver på arabiska ”prisa Allah”. En person kallar Allah för ”världarnas herre”

SVT oroade över ”olämpliga kommentarer”

När statstelevisionen publicerat nyheten om klartecken för jättemoskén i Värmland var man orolig över att folk skulle uttrycka sig kritiskt om islamiseringen. Därför påminde man särskilt om gällande kommenteringsregler.

Det statstelevisionen anser är ”olämpliga kommentarer” censureras. En person frågar vad som räknas som olämpligt för den skattefinansierade public service-aktören, ”att vara emot moskén och försöka få folk att inse vad islamism innebär?”.

Det är även flera som uttrycker frustration över det politiska beslutet. En person skriver, ”där ser vi hur viktigt det är vad man röstar på”.

LÄS ÄVEN: Skövde får ny moské: ”Ett steg framåt för hela samhället”

authorimage