I samband med EU:s utrikesministermöte i Bryssel träffade Finlands och Sveriges utrikesministrar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. Från detta möte sprids nu ett klipp där utrikesminister Ann Linde (S) stakar sig på engelska och knappt tycks komma ihåg Jens Stoltenbergs namn.

Det var på måndagen som Ann Linde hade rest till Bryssel för att träffa Jens Stoltenberg och Finlands utrikesminister Pekka Haavisto.

– Jag uppskattar den dialog vi har med Nato om vårt fördjupade partnerskap som är en viktig del av den svenska säkerhets- och försvarspolitiken. Vi ser med mycket stort allvar på den säkerhetspolitiska situationen i vårt närområde och för en dialog med andra länder och med Nato. Det är viktigt att de europeiska länderna och EU inkluderas i diskussionerna om europeisk säkerhet. För svensk del är det ett centralt intresse att ha insyn och inflytande i de dialoger som handlar om europeisk säkerhet och vår egen, säger utrikesminister Ann Linde.

Mötet följdes av en pressträff med Ann Linde, Pekka Haavisto och Jens Stoltenberg som fått uppmärksamhet på sociala medier. Linde sluddrar fram ”secretary” och tycks glömma Jens Stoltenbergs efternamn och försöker rädda situationen med att använda generalsekreterarens förnamn. Sedan går det heller inget vidare då Linde försöker sig på att uttala ”consequences”.

LÄS ÄVEN: Ann Linde försvarar semestrande afghaner: ”SD kastar skit på människor”

På sociala medier blev omdömena inte nådiga:

Vi har en utrikesminister som gör att jag får lust att invadera Sverige!

Jag sa det tidigare, det största hotet mot världsfreden är Ann Linde. Att låta henne uttala sig är som att ha dragit sprinten på handgranaten. Bara att lyssna på henne får en att vilja utlösa ett krig. Hotar hon Putin? Hur korkad är hon?

Hur är det möjligt? En utrikesminister som inte bara är ovanligt korkad, men som inte kan prata engelska? Hur hamnar man där, Sverige? Hur har det blivit så? Sverige har en större procent engelsktalande människor än nästan alla andra länder som inte har engelska som förstaspråk.

Fy för satan, jag vill inte att människor som pratar så dålig engelska, och f.ö. inte har något som talar för dem, ska representera mig i internationella sammanhang. Var kärringen på lyset, larmad, krutad, tro?

Kan inte någon seriöst förbjuda tanten att försöka säga något på engelska någonsin igen, inte svenska heller för den delen, hon skall vara TYST så att vi slipper skämmas varenda gång hon öppnar kakhålet

Tidigare fadäser

Lindes bristande internationella kompetens är något av en följetong som Samnytt rapporterat om vid flera tillfällen. Senast i augusti i fjol lyckades en grupp ryska busringare lura henne totalt.

LÄS ÄVEN: Du är abortmotståndare! – Så här svarar Ann Linde om förföljelser mot kristna

Då Linde sommaren 2020 intervjuades i tysk tv anklagades hon för att bete sig arrogant och ljög dessutom om den svenska strategin för coronaviruset på ett flertal punkter. Engelskan var även då undermålig.

Många av kritikerna menade att intervjun sköttes så illa att Linde skadat Sveriges anseende, något hon inte höll med om. Linde uppgav dock att hon kunde ha varit mer ”kvinnlig”.