Efter TV4:s försök att utmåla Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning som en ”trollfabrik” fick partiledare Jimmie Åkesson svara på frågor om fallet. I stället för tv-kanalens nedklippta version har partiet lagt ut hela intervjun för allmänheten att beskåda.

Då det drar ihop sig till val har media kommit med sitt traditionella ”avslöjande” om Sverigedemokraterna för att försöka avskräcka allmänheten från att rösta på partiet, ackompanjerade av kommentarer som ”hot mot demokratin” av vänsterpolitiker – något som mest leder till ett ökat stöd.

Denna gång är det TV4 som trots stora ansträngningar fått ett väldigt skralt resultat och därför själva fått ägna sig åt överdrifter och ren desinformation för att kunna ge sken av att man kommit över något med substans. Det är samtidigt uppenbart att man riktar sig till en publik som inte förstår hur sociala medier används av samtliga partier.

På tisdagen kommenterade SD-ledaren Jimmie Åkesson TV4-fallet i ett tal till nationen och kallade det för en gigantisk påverkansoperation inför EU-valet.

LÄS ÄVEN: Åkesson kritiserar Kalla Faktas reportage: ”Gigantisk inhemsk påverkansoperation”

LÄS ÄVEN: Norrlänningen Lars, 67, pekades felaktigt ut som ”SD-troll” av TV4 – ”Hur fan kan de peka ut mig”

Samnytt har tidigare rapporterat om hur TV4 felaktigt pekat ut privatpersoner som på något sätt tillhörande och delaktiga i Sverigedemokraternas påstådda trollfabrik, och på tisdagen uppdagades ännu ett fall:

TV4 duckar

Trots tidigare löften om att svara på frågor fortsätter TV4 att undvika Samnytts frågor:

Se hela intervjun

Efter att TV4 publicerat sin klippta version av intervjun med Jimmie Åkesson lade Sverigedemokraterna ut intervjun i sin helhet, och det är en SD-ledare som fått nog av de återkommande försöken att svartmåla partiet som ger svar på tal.

– Ni har kokat soppa på en riktigt tunn och rostig spik. Kan ni inte stå för det, säger han till kanalen.

LÄS ÄVEN: TV4 kritiseras för påståenden om sverigedemokratisk ”trollfabrik”