I helgen mördades en 50-årig kvinna och hennes 25-åriga dotter utsattes för mordförsök när en man gick till attack med ett tillhygge i ett flerfamiljshus i Örebro. Nu har en armenier som invandrade till Sverige under migrantkaoset 2014 häktats på sannolika skäl misstänkt för dådet.

Det var vid klockan 19.30 på lördagen som polisen mottog larm om ett våldsdåd i stadsdelen Baronbackarna. Den 50-åriga kvinnan dog efter attacken och hennes dotter vårdas fortfarande på sjukhus.

LÄS ÄVEN: Han sköt ihjäl Fredrik Andersson (MED) på gym i Stockholm

På tisdagen beslutade Örebro tingsrätt att Grigor Sargisyan, 25, häktas på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök.

Tolkbehov efter nio år

Statstelevisionen rapporterar att misstänkt gärningsman ”är hemmahörande i Karlskoga”. Samnytt kan berätta att Grigor Sargisyan visserligen är folkbokförd i Karlskoga men att han invandrade till Sverige år 2014. Vidare är Sargisyan enbart medborgare i Armenien.

Det framgår av rättshandlingar från domstolen att Sargisyan har tolkbehov på armeniska trots att han har befunnit sig i Sverige i nio år.

Misstänkt medger attacken

I samband med häktningsförhandlingen medgav Sargisyan att han har orsakat skadorna på kvinnorna men att han inte ska bära straffrättsligt ansvar och därför motsätter sig häktning.

Åklagare Anders Persson uppger att Grigor Sargisyans koppling till offren är att han tidigare har gått på samma skola som den 25-åriga dottern.

Nedan följer ett videoklipp som uppges vara filmat i trapphuset efter mordet och mordförsöket.

LÄS ÄVEN: Åtta år i Sverige ger armenier asyl