I sociala medier cirkulerar ett stort antal videoklipp som dokumenterar det gängkrig med kopplingar till narkotikahandel som utspelar sig i Frankrike. Samhällsnytt har sammanställt ett urval av dessa som visar hur maskerade invandrare rör sig på öppen gata med tung beväpning och skanderar ”Allah är störst”

Den blodiga konflikten mellan vad som uppges vara en tjetjensk och en arabisk gruppering utspelar sig i staden Dijon vilket Samhällsnytt rapporterade om igår. Bakgrunden ska vara att en 16-årig pojke misshandlades allvarligt och att den tjetjenska grupperingen därefter sökte hämnd.


Svärd och automatvapen på gatorna

På måndagen eskalerade konflikten ytterligare och mängder med videoklipp från stridigheterna publicerades på både Instagram och Twitter. Videoklippen visar bland annat hur hundratals maskerade personer skanderar ”Allahu akbar”. Gängen rör sig runt i området helt öppet med automatvapen, hagelgevär, pistoler, svärd och yxor. Det syns även hur bilar brinner till ackompanjemang av ljudet från skottlossning som ekar i staden.

Nedan följer ytterligare ett axplock av videoklipp som visar hur gängen har tagit över delar av staden.

https://twitter.com/KTHopkins/status/1272812369618534400

LÄS ÄVEN: Imam hävdar att Frankrike kommer att bli ett muslimskt land

authorimage