Villapriserna stiger i Staffanstorps kommun samtidigt som priserna i Skåne generellt sjunker. I sociala medier kallar man den lokala ökningen för ”Sonesson-effekten” och menar att den grundar sig i Christian Sonessons (M) kommunpolitik.

De senaste månaderna har Staffanstorps kommun strax söder om Lund vid ett flertal tillfällen uppmärksammats i rikstäckande media. Orsaken är att Staffanstorpsmoderaterna med kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) i spetsen valt att gå stick i stäv med den moderata partiledningens linje och börjat samarbeta med Sverigedemokraterna.

I början av februari presenterade Svensk Mäklarstatistik nya siffror som visar en ökning av villapriserna i Staffanstorp med 2,0 procent de senaste tre månaderna. Detta samtidigt som priserna generellt sjunker i Skåne, -0,8 procent, och i hela landet -3,0 procent.

LÄS ÄVEN: SD-styrda Staffanstorp slopar alternativa kötträtter i skolor – ”Kan inte ta hänsyn till olika religiösa kostkrav”

”Sonesson-effekten”
I sociala medier skriver många att de inte är förvånade över utvecklingen. En person myntar begreppet ”Sonesson-effekten” för ökningen.

https://twitter.com/Nebukanesar/status/1100601021997305862

https://twitter.com/rrobs1982/status/1100657977202221057

LÄS ÄVEN: M och SD tar över styret av Staffanstorp: ”SD ligger oss väldigt nära”