Sarah-Sanders-837673
Utrikes

Vita husets pressekreterare utslängd från restaurang – vill inte ha Trump-anhängare som matgäster

Publicerad 6/24/2018
Annons

Vita husets pressekreterare Sarah Sanders begav sig i lördags ut för att äta middag på en restaurang i Virginia. Där vägrades hon dock att bli serverad med hänvisning till att hon arbetar för Trump-administrationen. Restaurangens ägare kallades in men valde i stället för att tillrättavisa personalen att kasta ut Sanders.

Personalen uppges ha blivit förvånad när Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders kom in på restaurangen The Red Hen för att äta middag. Förvåningen förbyttes dock snabbt i hat mot Sanders. Hon nekades beställa och i stället beslöt man ringa restaurangens ägare, Stephanie Wilkinson, som inte vid tillfället fanns i lokalerna.

Wilkinson begav sig efter påringningen direkt till restaurangen där hon sammankallade personalen till ett samtal. Till Sanders förvåning resulterade inte samtalet i att ägaren kom ut och bad om ursäkt för sin personals oacceptabla agerande. I stället kastade ägaren ut Sanders från restaurangen.

I ett uttalande till media försvarar hon sitt diskriminerande och kränkande agerande:

– Jag är inte så förtjust i konfrontationer. Men det känns som vi lever i en tid i vår demokrati när folk behöver ta obekväma beslut.

Wilkinson förklarade beslutet med att det arbetar flera HBTQ-personer på restaurangen som uttryckt att de tycker det är obekvämt att servera någon som representerar en administration som enligt dem är ”inhuman och oetisk” och som krävt att Sanders skulle kastas ut.

Sanders twittrade senare i kritiska ordalag om vad hon råkat ut för:

”Hennes [Wilkinson] handlingar säger långt mer om henne än om mig. Jag gör alltid mitt bästa för att behandla folk, inklusive de jag inte delar åsikt med, respektfullt och kommer att fortsätta att göra det”.

För sin tweet utsattes Sanders för ytterligare hat. Denna gång från Walter Shaub, tidigare ansvarig för Office of Government Ethics som ska bevaka etiska frågor kopplade till USA:s regering. I stället för att kritisera restaurangen för oetiskt agerande, valde Shaub att attackera Sanders för att ha använt sitt Twitter-konto för att kommentera det hon utsatts för:

– Sarah, jag vet att du inte bryr dig ett dugg om etikregler, men att använda ditt officiella konto för det här är ett tydligt brott mot 5 CFR 2635.702(a).

https://twitter.com/waltshaub/status/1010608206429581312

Den lagparagraf som Shaub hänvisade till säger att en regeringsarbetare inte får använda sina officiella konton i sociala medier för egen vinning. Det är oklart vad som i det aktuella fallet skulle utgöra egen vinning.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons