Flickan försvann i helgen i Stockholmsområdet varpå polisen misstänkte människorov. Spåren ledde till Malmö där hon kunde fritas dagen därpå.

Det var i lördags 12-åringen försvann och polisen började söka efter henne. Med hjälp av bland annat telefonpejling kunde en adress ringas in och insatsstyrkan hittade henne oskadd och fritog flickan på söndagskvällen.

Två personer, en man i 20-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern, greps på plats. Enligt kammaråklagare Vida Paridad är de anhållna misstänka på sannolika skäl för människorov.

Vilken relation de har till flickan vill man dock inte svara på i dagsläget.

– Det har jag valt att inte uttala mig om just nu. Det är svårt för mig att att uttala mig i det här läget, allt är väldigt nytt och det är mycket som händer i början och därför har jag valt att inte säga så mycket just nu, säger hon till SVT Nyheter.

Hotade döda flickan

Enligt uppgifter från Aftonbladet ska duon ha begärt en lösensumma på 200 000 kronor för flickan som man i annat fall hotat att döda – något som Paridad inte vill kommentera.

Flickan ska ha omhändertagits av sociala myndigheter och senast på torsdag måste kammaråklagaren avgöra ifall de ska häktas eller inte.