1995 spolades en död kropp i land på en obebodd ö. Sedan dess har man försökt ta reda på personens identitet. 25 år senare har man äntligen lyckats identifiera mannen.

Det var i juli 1995 som kroppen spolades i land på den nederländska ön Noorderhaaks. Två veckor tidigare hade mannens skadade båt, som saknade nationsflagga, påträffats.

Sedan dess har den nederländska polisen försökt fastställa hans identitet. Kläderna han bar gav dock vissa ledtrådar om att han kunde vara svensk, likaså båten.

Efterlysning i media

Efter hundratals tips under de drygt två decennierna gick nederländsk polis tidigare i år ut med en efterlysning i svensk media. Då fick man in ett tips av en svensk kvinna som trodde sig känna igen mannen och misstänkte att det kunde vara hennes farbror, som haft två döttrar.

Efter att döttrarna dna-testats kunde man slå fast att den 59-årige mannen från Sundsvall var deras far.

Efter att ha levt i ovisshet om varför deras far plötsligt slutade svara på deras kontaktförsök är döttrarna i dag glada över att ha fått veta vad som hände med honom. Nu planerar de att hämta hem honom för att begravas i Sverige.