➤ GÄNGSKJUTNING En man i 30-årsåldern avled på sjukhus efter att ha träffats av flera skott i samband med vad som av allt att döma var en kriminell gänguppgörelse I Tumba i södra Storstockholm.

Skottdramat ägde rum vid 14-tiden på lördagseftermiddagen på Passvägen i det problemtyngda ”utanförskapsområdet” Storvreten. Ett stort polispådrag sattes in på marken med hundpatruller och i luften med helikopter i jakt på den bil – en grå Volkswagen Golf – i vilken de förmodade gärningspersonerna ska ha iakttagits lämna brottsplatsen.

En bil som överensstämmer med beskrivningen påträffades senare av polisen, men det är inte fastställt om det är det fordon som sågs lämna platsen. Polisen är inte heller övertygade om att vittnesuppgifterna om fordonet är korrekta.

Polisen rubricerade initialt händelsen som försök till mord men ändrade den till mord efter att den skottskadade mannen avlidit. Ingen misstänkt gärningsperson har gripits. Information saknas om huruvida den avlidne mannen är känd av polisen sedan tidigare. Tillvägagångssättet och platsen för brottet indikerar dock att det sannolikt är fråga om ytterligare ett i raden av gängrelaterade mord.