Den gamle mannen överfölls av två okända gärningsmän som tagit sig in i hans bostad. Rånarna kommer över kontanter som han försvarade hemma.

Polisen fick larmet kl 16.39 på måndagen då anhöriga till mannen besökt hans hem i Älvkarleby och hittat honom fastbunden vid en stol.

– Det är en väldigt gammal man som går med rullator, så det är ett ganska brutalt rån som dessutom har skett i hans bostad, säger Mats Länn, ledningsbefäl vid polisregion Mitt, till Expressen.

LÄS ÄVEN: Åldring i 95-årsåldern misshandlad och rånad

Mannen har berättat att gärningsmännen bankat hårt på hans dörr och så fort han öppnade knuffade de honom så han ramlar, slår i huvudet och svimmar av. Då han vaknar upp sitter han fastbunden på en stol och såg männen söka igenom hans bostad för att sedan försvinna med hans pengar.

Två män söks

Polisen söker nu två män som eventuellt kan färdas i en grå bil. Gärningsmännen var inte maskerade och 89-åringen har kunnat ge ett vagt signalement, något polisen dock ”avvaktar med”.

LÄS ÄVEN: Här är gänget som blåste åldringar på besparingarna: ”De tog allt jag hade”

– Som polis upplever jag att det är ett växande problem med åldringsbrotten. Det som man pratar mest om i dag är de här bedrägerierna som ökar och är väldigt omfattande. Min uppfattning är att man inte har någon respekt för äldre längre. Man drar sig inte för att lura äldre eller ta sig in i deras bostäder och känslan är att den här typen av brottslighet ökar, säger Mats Länn.