➤ I onsdags fördes två barn, syskon med varandra, bort av två män utanför en skola i Emmaboda. Efter en intensiv polisinsats påträffades barnen natten till fredag i en lägenhet i centrala Malmö. Polisen uppger att barnen skulle föras utomlands.

De två syskonen plockades upp av två män i en bil på väg från skolan till busshållplatsen. Polisen misstänkte snabbt att det kunde röra sig om ett försök att föra ut barnen ur landet och satte in förstärkt bevakning på Öresundsbron.

En man i 30-årsåldern med en inte närmare preciserad anhörigrelation till barnen anmälde sig senare på onsdagen självmant till polisen som delaktig i bortförandet och anhölls. Ytterligare en identifierad person är anhållen i sin frånvaro för bortförandet. Polisen uppger inte vilken relation till barnen den andra personen har. De två personerna är misstänkta för människorov.

Barnen kunde, trots att stora spaningsinsatser sattes in, inte lokaliseras förrän på fredagen. De påträffades i en lägenhet i centrala Malmö och uppges vara välbehållna. Polisen uppger inte vilken relation lägenhetsinnehavaren har till de övriga inblandade.

Polisen uppger inte heller om man känner till motivet till att barnen skulle föras ut ur landet, vilket land det rör sig om eller de inblandades härkomst.

Barnen uppges ha omhändertagits av socialtjänsten, något som indikerar att föräldrarna eller eventuella andra vårdnadshavare är inblandade.