I veckan bröt ett jätteslagsmål ut på Askimsbadet i Göteborg med ett 50-tal personer inblandade. Enligt livräddare och kioskägare var bråket långt ifrån en isolerad händelse och de vittnar om att det ofta är stökigt på platsen.

I storbråket på onsdagskvällen ska även kvinnor och barn ha varit inblandade. Det hela resulterade i fyra anmälningar om misshandel och att en person fick föras till sjukhus.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Våldsamt migrantkaos på utomhusbad

– Det var både kvinnor, tjejer, pojkar och män som var inblandade, sa Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, till Göteborgs-Posten.

Ofta stökigt

Lennart Strand äger en kiosk på Askimsbadet. Han berättar hur det ofta är stökigt och bråkigt kring parkeringsplatserna.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Högljudda sällskap breder ut sig vid Askimsbadet

– Det är alltid samma klientel och de förstår svenska när vi pratar med dem, det är inte det som är problemet. Men de bryr sig inte. Det finns ingen respekt, säger Lennart Strand till Expressen.

Särar på dem

En annan som arbetar på Askimsbadet är Agnes von Essen, områdesansvarig för livräddarna, som ofta får lösa upp bråk på stranden.

– I går när det var så varmt hade vi 6000 personer på land och omkring 550 i vattnet. Och det blir tjafs, gap och skrik. Någon stör sig på röklukten från en grill, någon har sett en hund för nära, någon bråkar om musiken. Då kan vi märka att det blir bråk och det vi gör är att ta kontakt med någon i sällskapet på ett bra sätt och frågar vad som pågår, säger hon. 

LÄS ÄVEN: VIDEO: Kaotiskt migrantbråk vid populärt strandstråk

– Vi särar på dem helt enkelt, men det är egentligen inte vårt uppdrag. Men vi jobbar ju med folk och då ingår det där, fortsätter Agnes von Essen.