USA:s president Joe Biden framförde i helgen att det inte är svenskar som bränner koraner i Sverige utan invandrare som ägnar sig åt detta. Vidare meddelar Biden att Tidöregeringen arbetar för en lagändring som ska förbjuda koranbränning – detta som en del av uppgörelsen med Turkiet i den pågående Nato-processen.

I en intervju med CNN fick Biden frågor om det pågående kriget i Ukraina och huruvida landet med president Volodymyr Zelenskyj i spetsen ska bli en del av Nato. Enligt Biden är det inte möjligt just nu.

LÄS ÄVEN: Regeringen viker sig: Öppnar för förbud mot koranbränning

CNN och Biden berörde även Sveriges pågående Nato-process. Biden är övertygad att Sverige snart är en del av Nato men lyfte att förhandlignarna med Turkiet har kört fast efter koranbränningarna.

Samtidigt var Biden noga med att framföra att det inte är svenskar som försenar medlemskapet utan ”invandrare” i Sverige. Biden syftar på den irakiske medborgaren Salwan Momika och tidigare den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan.

– Det är inte svenskar som bränner koranen. Det är invandrare som bränner koranen vilket också är en ursäkt och det sätter Erdogan i en tuff sits på hemmaplan.

Biden: Tidöregeringen ska förbjuda

Biden tydliggjorde även att det just nu pågår ett arbete i Sverige för att ändra lagen och stoppa koranbränningar.

– De arbetar för att stoppa det, sa USA:s president.

Se hela intervjun nedan:

LÄS ÄVEN: Koranbrännare pekas ut som tidigare officer i Iran-stödd milis