I helgen upptäckte hästägaren Camilla Bjers att en av hennes hästar hade blivit skjuten med luftgevär. ”Skottet hade gått in helt och var inborrat i huden”, berättar Camilla.

Det var vid klockan halv åtta på lördagskvällen som Camilla skulle ta in hästarna från beteshagen vid Toftasjön i Halmstad och upptäckte något metalliskt som blänkte på dressyrhästen Romano Star, rapporterar hästmagasinet Hippson.

– De var lite avstängda, introverta. Vanligtvis brukar de komma när jag ropar på dem. Nu ville de inte det, de tittade misstänksamt på mig, berättar Camilla.

När hon försökte ta hästarna från hagen till stallet ville de först inte följa med. I stallet kunde hon se ordentligt att det var ett luftgevärsskott som satt inborrat i hästen.

– Jag ville kolla vad det var först innan jag ringde polisen. Så jag tog en pincett och pillade ut kulan. Det var ett skott. Det hade gått in helt och var inborrat i huden. De måste ha stått ganska nära och skjutit. Jag tvättade rent, sedan ringde jag polisen och anmälde det. Jag blir verkligen frustrerad, jätteledsen och arg. Vem kan göra så? Hästarna bara går ju, de gör ju inget väsen av sig, säger Camilla.

”Polisen bad mig höra runt”
Det är oklart huruvida skytten har avlossat ett eller fler skott mot hästarna. Camilla uttrycker oro för vad som hade kunnat hända om hästarna i rädsla sprungit genom hagens staket och ut på bilvägen. Efter händelsen har den skottskadade hästen blivit märkbart förändrad och är inte längre riktigt kontaktbar.

– Jag tror att han var lite chockad. Polisen bad mig höra runt om någon vet något. Men det rör sig ganska mycket folk här vid sjön, så det är säkert svårt att ta reda på vem som gjort detta, säger Camilla.

Camilla uppger att hon nu inte längre vill ha sina hästar i hagen på kvällar och helger.