I morse kunde Miljöpartiets före detta språkrör i en debattartikel avslöja Centerpartiets ledares hemliga engagemang i globalistiska Trilaterala kommissionen. Enligt honom blev Lööf invald i kommissionen ifjol. Nu bryter Centerpartiet tystnaden om Lööfs medlemskap och bekräftar uppgifterna.

Centerpartiets mediestrateg Karl-Johan Karlsson svarar till Samhällsnytt i ett sms:

– Annie Lööf har varit öppen med sitt deltagande. Som ledande politiker är det viktigt med nätverksbyggande, både i Sverige och internationellt. Hon har deltagit i dessa sammanhang för att få mer kunskap i form av seminarier och föreläsningar, samt träffa människor från olika delar av världen.

LÄS MER: Annie Lööf avslöjas som hemlig medlem i globalistiska Trilaterala kommissionen

Samhällsnytt har ställt flera följdfrågor till Karlsson:

Vad är skillnaden mellan att ”deltaga” och att vara invald i Trilaterala kommissionen?
Vad är Lööfs funktion där?
Du säger att hon har varit öppen med sitt deltagande. Jag kan dock inte hitta någonstans att hon hade berättat om detta i medier. Kan du ge en länk eller dylikt?
Trilaterala kommissionen anklagas för att vara ett informellt maktcentrum. Hur lämpligt är det för en offentlig politiker att deltaga i slutna sammankomster i sådana sammanhang?
Ser Centerpartiet några säkerhetsrisker med att dess partiledare verkar i det fördolda med utländska intressenter?
Vilka personer har Lööf träffat hos Trilaterala kommissionen?
Vilka ämnen har diskuterats där?
Vilka beslut har fattats?

Karlsson har dock avböjt att svara på samtliga följdfrågor.

Av ett protokoll upplagt på Trilaterala kommissionens hemsida från april i år följer att Annie Lööf ingår i den så kallade Europeiska grenen av kommissionen. Andra svenska maktfigurer inkluderar Carl Bildt, Jacob Wallenberg och politiska redaktören på Svenska Dagbladet Tove Lifvendahl. Samtliga dessa personer inklusive Tove Lifvendahl har även varit besökare på möten hos Bilderberggruppen – en annan globalistisk organisation som saknar offentlig insyn.

Annie Lööfs besök till Bilderberggruppen fick följande kommentar av professorn i statsvetenskap Magnus Hagevi: ”De ser henne som en blivande statsminister och de vill veta var hon står i vissa frågor”.