Sommaren är den perfekta tiden för studenter att utforska olika jobbmöjligheter. Från praktikplatser till deltidsarbete – det finns en mängd olika alternativ för dem som är villiga att leta efter dem. Medan vissa jobb kan vara mer traditionella, erbjuder andra en chans att komma ut ur klassrummet och in i arbetslivet på ett unikt sätt.

Har du ett CV? Om inte och du önskar hjälp med det, få tips här för att skapa eller förbättra den bästa möjligheten för ditt drömjobb. Om du är student och letar efter ett sommarjobb finns det många alternativ. Du kan hitta något som både är roligt och ger bra betalt.

Förslag för sommarjobb

– Ett alternativ är att bli livräddare. Livräddare får tillbringa sina dagar utomhus och på stranden, och de får betalt för det. Det finns också många möjligheter att arbeta som lägerledare. Lägerledare får arbeta med barn och hjälpa dem att ha det bra på lägret.

– Andra häftiga sommarjobb för studenter är att arbeta som reseledare eller arbeta på ett hotell. Turistguider får visa folk runt i staden och berätta om områdets historia. Hotellanställda får interagera med gäster från hela världen och hjälpa dem att få en trevlig vistelse.

– Ett annat alternativ är att vara barnflicka. Barnskötare får ta hand om barn när föräldrarna är borta. Detta kan vara ett bra sätt att tjäna lite extra pengar och få erfarenhet av att arbeta med barn.

– Trädgårdsskötare är ett annat alternativ som kan passa en student. Det är ett trevligt yrke om man tycker om blommor, det gröna och naturen att arbeta i trädgården som trädgårdsmästare. Trädgårdsskötare tar väl hand om växterna och blommorna i en trädgård. Det här jobbet är perfekt för elever som älskar att vara utomhus.

– Rasta grannars hundar? Som student kan du gå ut och rasta grannars hundar. Att gå med hundar är ett bra sätt att få motion och frisk luft. Det är också ett bra sätt att träffa nya människor.

– Glassprovare – Vad kan vara bättre än att få betalt för att äta glass? Glassprovare hjälper företag att avgöra vilka smaker som är värda att producera, vilket innebär att ditt jobb skulle vara att prova nya och befintliga produkter och ge feedback.

– Reserådgivare – Använd sommaren till att utforska världen och få betalt för det! Som reserådgivare hjälper du människor att planera sin perfekta semester med hänsyn till budget, intressen och behov.

– Frilansskribent – Är du en ordkonstnär? Använd dina språkkunskaper på ett bra sätt genom att bli frilansskribent. Du kan arbeta var som helst i världen och skriva om vilket ämne som helst.

– Expert på sociala medier – Tillbringar du hela dagarna med att scrolla genom Instagram och Twitter? Varför inte få betalt för det? Experter på sociala medier hjälper företag att skapa och upprätthålla sin närvaro på nätet.

– Personlig shoppare – Älskar du att shoppa? En personlig shoppare hjälper människor att hitta de perfekta kläderna, tillbehören och presenterna. Du kan arbeta i en butik eller till och med hemifrån.

– Professionell organisatör – Är ditt skrivbord fullt av papper och pennor? Om du är organiserad och effektiv kan det vara ett perfekt jobb för dig att bli professionell organisatör. Du hjälper människor att rensa upp i sina hem och kontor och skapar system för att hålla ordning och reda.

– Evenemangsplanerare – Älskar du att planera fester? Som evenemangsplanerare ansvarar du för att organisera alla detaljer vid bröllop, företagsfester och andra speciella tillfällen.

Virtuell assistent – Med mer med allt fler företag som arbetar på nätet ökar efterfrågan på virtuella assistenter. Som virtuell assistent ger du administrativt stöd till kunder från hela världen.

Personlig kock – Är du en matälskare? Om du älskar att laga mat, varför inte bli personlig kock? Du kan laga mat åt familjer, par eller till och med kändisar! Det finns inga gränser för vad du kan göra som personlig kock.

Slutligen kan studenterna arbeta som praktikanter. Praktikanter arbetar i allmänhet gratis, men de får värdefull erfarenhet inom sitt valda område. Detta är ett utmärkt sätt att få in en fot i dörren till din framtida karriär.

Det finns många andra spännande sommarjobb för studenter. Du kan hitta ett som passar dig genom att själv söka information på nätet eller prata med dina vänner. Du kan be dina föräldrar höra med andra vuxna om råd och tips. Kom ihåg att oavsett vilket jobb du väljer, se till att du trivs och får ut det mesta av din sommar!