På onsdagen greps och anhölls fyra män för grovt vapenbrott i samband med en poliskontroll av en bil i skånska Limhamn. Polisen uppger att minst en av männen deltar i det kritiserade dialogprojektet #SlutaSkjut som lanserades efter att den svenska polisen varit på studiebesök i Tyskland. Det rapporterar Lokaltidningen

Det var sent på onsdagskvällen som polisen stoppade ett fordon på Järnvägsgatan i centrala Limhamn. Hos de fyra män som färdades med bilen påträffades skjutvapen i en omfattning som gav anledning att rubricera ärendet som grovt vapenbrott.

LÄS ÄVEN: Polisen gör studiebesök i Tyskland – ska lära sig om dialog med kriminella

Samtliga fyra anhölls senare av åklagare. Bland de anhållna fanns en eller flera som ingår i projektet #SlutaSkjut, ett samarbete mellan polisen, kriminalvården och Malmö stad som syftar till att genom dialog få bukt med de många skjutningarna inom och mellan de kriminella invandrargängen.

Kritiserat projekt
Tanken med projektet är – vid sidan av att prata brottslingarna till rätta och få dem att att förstå att skjutningar är fel – att underlätta för personer att lämna ’utanförskapsområdenas’ gängkriminella miljöer. Projektet har mött kritik för att vara verklighetsfrånvänt och naivt, och gripandet av grovt beväpnade personer som deltar i projektet ger nu kritikerna vatten på sin kvarn.