Enligt en ny undersökning vill en stor majoritet av demokrater inte se att president Joe Biden ställer upp för omval om två år. Andelen är en kraftig ökning från tidigare i år.

Det är i en undersökning utförd av CNN som 75 procent av demokratiska väljare uppger att de hellre ser en annan kandidat i nästa presidentval.

LÄS ÄVEN: Rekordlågt stöd för Joe Biden

Siffrorna kommer samtidigt som Bidens betyg bland amerikanska folket fortfarande är lågt och de flesta amerikaner är missnöjda med landets tillstånd och ekonomin. Inflationen är fortsatt hög och en ny rapport som släpptes på tisdagen visade att konsumenternas förtroende sjönk för tredje månaden i rad.

Bara 25 procent

24 procent av de demokratiska och demokratiskt lutande väljarna sa att de vill ha någon annan eftersom de inte tror att Biden kan vinna 2024, upp från 18 procent i en undersökning som genomfördes i januari och februari. 32 procent känner så för att de inte vill att Biden ska bli omvald, upp från 16 procent tidigare i år. Bara 25 procent sa att de föredrar Biden som nominerad, vilket är en brant nedgång från 45 procent i januari/februari.

LÄS ÄVEN: Förvirring kring cancerutspel från Joe Biden

Bidens betyg ligger kvar kring 30 enligt en separat CNN-undersökning som släpptes tidigare denna månad, och demokraterna rustar för förluster i årets mellanårsval.