LEDARE. Oscar Sjöstedt, SD:s finanspolitiska talesperson, gick nyligen ut och sa att han inte vill se vindkraft alls i Sverige. Som ett brev på posten gick indignerade vänstermänniskor igång och bara förutsatte att det var ett så grovt övertramp att han skulle ”läxas upp”. Men tron på vindkraften är samma halleluja-politik som invandring, hybrit eller andra dårskaper från vänsterliberalerna.

Man upphör inte att fascineras av politikerna och tyckarna i detta arma land. När man tror att de gjort så många fel att det inte finns fler att göra så kommer de på nya. En aldrig sinande ström. Det är samtidigt också exakt samma personer som i decennier haft fel om allt som fortsätter att ha fel nu.

De ville ha kommunism, socialism och marxism. Sedan ville de inte ha kärnkraft. Sedan såg de mångkulturen som paradiset på jorden. Sedan blev de miljökämpar men istället för att bekämpa riktiga miljöproblem hamnade de snett igen och blev besatta av koldioxid och ”klimatförändringar”. I samma veva började de tillbe vindkraften som lösningen på miljön och energiproblemen. Sedan kom ”genusvetenskapen” och helt plötsligt fanns inte kvinnor eller män, förutom när kvinnor skulle ges fördelar såklart. Besattheten av corona och vaccinet är ett annat exempel, som tragiskt nog och för första gången dessutom gick över höger/vänstergränsen.

Varenda en av dessa verklighetsfrånvända övertygelser har dessutom varit så grava att de blivit närmast kan liknas vid religiös besatthet. Logik, empiri från verkligheten omkring oss – ja allt som borde fått en normalt funtad människa att omvärdera sitt ställningstagande biter inte på dessa. Tvärtom. Känslor dominerar. När dessa inte räcker till så försöker sig några på ”logiska resonemang” men de är så grunda att det enda de fungerar som är att agera dåliga ursäkter för att stilla paniken i deras sinnen när verkligheten knackar på.

Sjöstedt tydlig

Vindkraften är ett sådant färskt exempel. Oscar Sjöstedt meddelade alltså alldeles nyligen att han inte vill se vindkraft alls i landet.

– Jag vill inte ha vindkraft över huvud taget, sa han i intervjun.

Att SD varit kritiskt till vindkraft är känt sedan länge. Men det var tydligheten i Sjöstedts uttalande som fick virrpannorna i etablissemanget att, precis som jag beskrivit i alla andra ämnen tidigare, gå i taket. Media fick Ulf Kristersson, Magdalena Andersson och en rad andra att kritisera uttalandet och utlova evig trohet till vindkraften.

– Jag utgår från att Ulf Kristersson korrigerar honom så att han blir tillrättavisad, sa Magdalena Andersson som alltid försöker så split mellan M och SD för att ta makten.

Kristersson avtvingades även troseden och lovade att ”vi kommer att samla ett brett stöd för att bygga mer vindkraft”. En rad andra uttalade sig också. Det svenska hallelujah-ögonblicket där konsensus bildades uppnåddes igen. Alla är överens mot det onda SD. ”Vad vi är bra, goda och fina”, tänker de.

Media drevar. Oh nej! Oscar svor i kyrkan! Operation ”se till att alla faller in i ledet omedelbart” inleddes.

Nytt ”vi såg det inte komma”-ögonblick

Problemet är bara att precis allt pekar på att vindkraft är lika fel som mångkultur, massinvandring, genusvetenskap och klimatextremism i form av ”klimatförändringarna”. Dels kan man givetvis ana det för att de som förespråkar vindkraft alltså förespråkade allt som visat sig vara fel innan. Det första varningstecknet.

Det andra, och det viktigaste, är den kunskap vi faktiskt har om vindkraften. Den finns rätt väl sammanfattad i den dokumentärserie jag släppte för cirka 1,5 år sedan, som du kan se HÄR. Där går vi igenom de personliga, miljömässiga, eltekniska och ekonomiska konsekvenser vindkraften bär med sig. Allt fler inser dessutom bluffen, vilket visar sig i att allt fler kommuner säger nej till vindkraften.

Vindkraft genererar ingen stabil el, den genererar inga skattepengar, den hjälper inte miljön (tvärtom) och det drabbar enskilda människor. Men struntsamma! Vi ska bygga mer, gormar PK-politikerna tondövt. Ebba Busch Thor sa före valet att vindkraft är ”stålskogar” och var tydlig motståndare men ändrade sig sig snabbt efter möte med EU-kommissionen. Man häpnar över hyckleriet.

Vad som sker nu i kölvattnet av Sjöstedts uttalande är en tydlig kampanj för att offentligt avkräva ledande politiker trohetseden till vindkraften så att det blir ”business as usual”. Starka ekonomiska intressen står på spel, aktörer investerar miljarder i branschen som till syvende och sist betalas med svenska skattepengar. Journalister och miljörörelse blir här deras nyttiga idioter.

Att vi ska bygga ytterligare tusentals 300 meter höga stålsnurror som istället för att bidra till elsäkerhet och förbättrad miljö kommer göra motsatsen lär bli ytterligare ett ”vi såg det inte komma”-ögonblick.

LÄS MER OM VINDKRAFT HÄR.

SE DOKUMENTÄREN OM VINDKRAFT HÄR.