Vid en knivskärning på eftermiddagen på Brinellgymnasiet i Nässjö har en av skolans elever skadats allvarligt och förts till sjukhus.

På fredagsförmiddagen ska ett bråk ha brutit ut i skolans matsal som ansetts vara så pass allvarligt att samtliga elever skickades hem. I samband med detta skedde ett våldsdåd som av polisen betecknas som försök till mord alternativt dråp där en elev skadades allvarligt.

– Skadeläget är oklart just nu men det är snarare allvarligt än tvärt om, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik till statstelevisionen.

Strax innan halv ett på eftermiddagen meddelades att en polispatrull gripit en misstänkt gärningsman i närheten av Resecentrum i Nässjö.

I nuläget finns inga uppgifter om att någon ytterligare person ska vara drabbad. Det finns i nuläget heller inget som tyder på ytterligare gärningsmän. Vid kvart i ett var kriminaltekniker på väg till skolan för en brottsplatsundersökning. 

Polisen vädjar till alla personer som har gjort iakttagelser av händelsen eller vet något att ge sig till känna och ta kontakt med polisen på platsen.

Våldtog lärare

I februari 2019 rapporterade Samnytt om den statslöse palestiniern Noor Aldeen Abdallah som våldtagit en lärarinna på Brinellgymnasiet. Noor var sedan tidigare dömd för våldsamt motstånd och kunde på grund av sitt svenska medborgarskap inte utvisas.

Noor dömdes till två års fängelse för bland annat våldtäkten i ett klassrum under lektionstid.