I våras avslöjade Samhällsnytt att den som försökte mörda en svensk tonåring med kniv i Staffanstorp var en så kallad ”ensamkommande”. Nu rapporterar en sajt på nätet att den misstänkte släppts ur häktet. 

En ensamkommande från Afghanistan häktades av Lunds tingsrätt på sannolika skäl för ett mordförsök på en 17-årig pojke med svensk bakgrund i centrala Staffanstorp den 28 april. Enligt uppgifter till Samhällsnytt gick afghanen innan mordförsöket runt i samhället och skrek att han ville knivhugga någon. Pojken fick flera knivhugg och blev allvarligt skadad. Medierapporteringen om fallet har varit knapphändig – ingen information om den misstänkte förövarens bakgrund eller möjligt motiv har publicerats.

LÄS MER: EXKLUSIVT: Ensamkommande försökte mörda svensk tonåring med kniv

Nu rapporterar en sajt på nätet att den misstänkte alltså redan i slutet av maj släpptes ur häktet. Enligt åklagare Henrik Steen gjordes detta eftersom ”det inte längre fanns samma risk för att pojken skulle kunna påverka utredningen”. Han placeras nu på ungdomshem som enligt åklagaren är bättre för ”en ungdom” jämfört med att sitta i ett häkte.

Vilket rubricering det blir på åtalet bestämmer sig åklagaren för först efter att rättsläkaren inkommit med ett utlåtande om 16-åringens skador.