De tre unga kvinnor som, genom att utge sig från att komma från hemtjänsten, förra sommaren satte i system att stjäla från äldre i Skåne dömdes under måndagen till fängelse. Det framgår av domen från Malmö tingsrätt.

Beatrice Bjerking, som är norsk medborgare, och svenska Magdalena Nilsson dömdes till tre år och fem månaders fängelse vardera för tre grova bedrägerier och fyra inbrottsstölder.

Slovakiska medborgaren Sydney Jansson dömdes samtidigt till två år och elva månaders fängelse för två grova bedrägerier och tre inbrottsstölder.

Betrice Bjerking och Sydney Jansson är båda tidigare dömda för brott.

”Försvårande omständigheter”

Malmö tingsrätt skriver i sin dom att den brottslighet som de tre kvinnorna ägnat sig åt ”innehåller flera försvårande omständigheter”.

Dels att brotten medvetet riktats mot ”gamla och ensamboende kvinnor”, den äldsta bestulna kvinnan var 103 år gammal, men även att brotten begåtts i målsägandenas hem, sent på kvällen och i ett fall mitt i natten. Några av målsägandena blev av med smycken med stort affektionsvärde för dem.

Förutom fängelse döms de tre åldringsbedragarna att betala över 70 000 kronor i skadestånd till de äldre kvinnor som de stulit från.

LÄS ÄVEN: Här är TJEJLIGAN som stal från pensionärer i Skåne