Sveriges Television får kritik för ett inslag i nyhetsprogrammet Aktuellt där en av deras tidigare journalister beklagar sig över att hennes sexliv påverkats negativt av coronapandemin.
– Jag har inte varit utan en sexuell relation på så här lång tid, säger den kvinnliga journalisten i inslaget.

Det är tidigare SVT-journalisten Lisa Nilsson som i ett Aktuelltinslag som sändes under tisdagskvällen berättar om sina umbäranden under coronapandemin. I det drygt tre minuter långa inslaget i statstelevisionen intervjuas hon av före detta kollegan Thomas Lundström om hur svårt det är att hitta tillfälliga sexpartners under pandemin.

– Hon har tre-fyra vänner som hon umgås mycket med, men efter ett år med corona, utan partner, börjar det bli lite tråkigt, får tv-tittarna veta.

– Jag har inte varit utan en sexuell relation på så här lång tid. Det känns som att jag har glömt vad det är. Hur kul är det att bara vara med sig själv hela tiden? beklagar sig Lisa i inslaget.

Lisa konstaterar att det är svårt att dejta på ett coronasäkert sätt under pandemin. Hon hoppas nu få fart på sitt sexliv så snart pandemin är över.

– Man kan ju hoppas i alla fall att det kommer komma ett uppsving av att man spenderar pengar, du har flyktiga relationer du ligger mer. Alla sådana grejer, säger hon.

LÄS ÄVEN: Afghan försökte våldta ICA-anställd: ”Alla behöver sex”

Men SVT-inslaget får kritik i sociala medier från personer som anser att den tidigare SVT-medarbetarens sexliv saknar nyhetsvärde. ”Skärp er nu för tusan @svtnyheter !!”, skriver exempelvis en twittrare som menar att det statliga tv-bolaget istället borde ha lagt tiden på att rapportera om hur elbristen hotar skogsbolaget Holmens produktion. Två av Holmens pappersbruk har tvingats stänga på grund av det skenande elpriset, rapporterade Dagens Industri igår.

Samhällsnytt har sökt Aktuellts ansvarige utgivare Charlotta Friborg för kommentar.