På söndagskvällen utbröt skottlossning på flera håll i Stockholm. I Sollentuna norr om huvudstaden uppstod ett bråk som utmynnade i att två personer blev skjutna. En av dem avled senare på sjukhus. En dryg timme senare sköts ytterligare en person i Kallhäll i norra Storstockholm.

Skjutningen i Sollentuna skedde på Malmvägen, ett invandrardominerat område som tidigare varit skådeplats för flera väpnade uppgörelser. Ett stort antal polispatruller och fem ambulanser ryckte vid 18-tiden ut till platsen efter att ett bråk urartat till skottlossning.

Det är oklart hur många personer som skadats men minst två har förts till sjukhus med livshotande skador. En av dem avled senare på sjukhus.

Enligt uppgift till Samhällsnytt ska de skjutna ha kopplingar till ett kriminellt gäng med turkisk bakgrund som styr stora delar av den organiserade brottsligheten i området.

Polisen uppges i samband med avspärrning av brottsplatsen ha utsatts för trakasserier från ett större antal personer som samlats på platsen.

Vid 19:30-tiden kom ytterligare larm om skottlossning, denna gång i Kalhäll i Järfälla norr om Stockholm, ett invandrartätt område som brottas med omfattande problem med gängkriminalitet.

Polisen, som ryckte ut med flera patruller, uppger att en person på platsen skadats allvarligt efter att ha skjutits i benet med ett finkalibrigt vapen. Inga uppgifter om den skadade har offentliggjorts.

Ingen person är gripen. Polisen har inlett förundersökning om försök till mord.

Polisen utesluter inte att det finns ett samband mellan händelsen och skjutningen i Sollentuna tidigare på kvällen.