På torsdagen åtalades tre män i Attunda tingsrätt misstänkta för synnerligen grovt vapenbrott efter att ha poserat med flera vapen i en musikvideo. Det framgår av polisutredningen att ett automatvapen är samma vapen som användes när 12-åriga Adriana sköts till döds när hon var på en hundpromenad för snart ett år sedan.

Den 30 juli – 1 augusti har tre män, 29 år, 27 år, 23 år, med bakgrund från Mellanöstern hanterat fyra skarpa skjutvapen, däribland den Kalasjnikov som användes vid mordet på 12-åriga Adriana i Norsborg den 2 augusti.

LÄS ÄVEN: Mordet på 12-åriga Adriana: Mördarnas flyktbil hittad utbränd

Samnytt har tagit del av förundersökningsprotokollet där det framgår att gänget, däribland en rapartist, använde vapnen i samband med inspelningen av en musikvideo i vilken han glorifierar ett gängkriminellt liv.

Bild från inspelningen. Foto: Polisen

Det var i samband med att Adriana på sommarlovet gick en hundpromenad förbi hamburgerkedjan McDonalds i Hallunda i södra Storstockholm som hon träffades av skotten och dog. Enligt polisen var skotten ämnade för någon annan i gängkrimienll miljö på platsen.

AK-47:an som användes vid mordet på Adriana. Foto: Polisen

Utöver AK-47:an har gänget även använt sig av en stulen Audi-bil som fångades på övervakningskameror från mordplatsen där gärningsmän avlossat minst 21 skott. Några dagar efter mordet påträffade polisen den vita Audin utbränd i Sollentuna i norra Storstockholm.

Den vita Audin. Foto: Polisen
Den vita Audin. Foto: Polisen

När polisen fick se rapartistens musikvideo som publicerats ett par veckor efter mordet på Adriana kunde man göra kopplingar. Några dagar efter mordet i Norsborg hittades bilen utbränd i Sollentuna.

Flera andra är misstänkta – men på fri fot

Sammanlagt misstänks åtta personer för brott kopplade till mordet på Adriana, Vid sidan om de tre männen som nu har åtalats – är ytterligare fem personer misstänkta för mordet. Av dessa fem är två gripna medan de övriga tre är häktade i sin utevaro. Polisen misstänker att de befinner sig utomlands, uppger SVT.

BIld från musikvideon. Foto: Polisen

LÄS ÄVEN: Den mördade Adrianas mamma: ”Om inte det här blir en ögonöppnare vet jag inte vad som krävs”