George Soros beklagade sig nyligen över att Trump blev president och att anti-etablissemangspartier världen över växer med att säga ”Allt som kunde ha gått fel, har gått fel”.

Det var i en intervju med Washington Post i lördags som Soros ska ha beklagat sig, enligt the Daily Caller.

Soros sa också att han inte trodde Trump skulle vinna. ”Uppenbarligen levde jag i min egen bubbla”, beskrev han det som. Den aktivistiska mångmiljardären hävdade också att Trump ”är villig att förstöra världen”.

Ska fördubbla sina ansträngningar
Till Washington Post sa Soros dock att trots att allt har gått fel är han beredd ”fördubbla mina ansträngningar” eftersom han menade att ”Ju större faran är, ju större hot, desto mer engagerad blir jag att konfrontera det”.

Soros har lovat att lägga 15 miljoner dollar i USA:s mellanvalsperiod men ska ha misslyckats i mångt och mycket med målen att ersätta ett flertal distriktsåklagare i Kalifornien med andra som vill förändra systemet. ”Vi körde in i en tegelvägg i Kalifornien”, ska han ha sagt.

För två år sedan portades Soros nätverk från Ryssland från att dela ut pengar då det ansågs som ett hot mot deras konstitutionella system. Nyligen lämnade även det av Soros finansierade vänsteruniversitetet CEU Ungern, efter en långvarig konflikt med Ungerns konservativa regering.

Läs mer: George Soros stiftelser ger upp – lämnar Ungern

Aktivistiskt vänsternätverk
Soros har gjort sig känd för att använda sin enorma förmögenhet att påverka politiken i USA och runt om i världen. Bland annat verkar han för vänsterliberala värden, har stött migrantströmmarna och var en stor supporter till Hillary Clinton 2016.

Han finansierar även det världsomspännande nätverket Open Society. 2017 donerade han 18 miljarder dollar till nätverket som genom olika initiativ försöker påverka länder i vänster- och invandringsliberal riktning.