Vi på Samnytt vill tacka alla våra läsare under året för förtroendet och intresset! Ett år till läggs till handlingarna och här är topplistan över artiklar under året.

Som vi nämnde tidigare denna månad har Samnytt nu passerat 20 000 publicerade artiklar, vilket med tanke på allt motstånd vi mött är en bedrift i sig. Detta har naturligtvis inte varit möjligt utan våra läsares stöd och vi hoppas ni fortsätter med det under 2023. De som ännu inte stöttar oss – starta gärna en prenumeration här och nu, så medverkar du kampen för ett bättre Sverige.

Nedan ett urval av artiklar som redaktionen tycker varit intressanta under året. Har du någon egen favorit? Skriv i kommentarerna nedan!

Samnytts granskning av censurlagen
En av de viktigare granskningar Samnytt gjorde under året var om den så kallade ”cencur-lagen”. Vi fick inte minst KD att svänga i frågan, vilket gjorde att förslaget sköts i sank redan i utskottet. Det har haft stor påverkan för journalistiken. Hade de rödgröna fått igenom ändringen, så hade Verifiera och Lexbase tvingats lägga ned. Dessutom hade Johansson gått vidare med drömmen om att förbjuda alternativmedier och rapportering om kriminella invandrare. Alla journalistiska instanser var och är emot censurlagen. Så Samnytt står faktiskt enade med SVT, SR, Bonnier, Schibsted, SJF, Utgivarna m.fl. Du kan läsa dessa granskningar HÄR, HÄR och HÄR.

När Sverige totalblåste Erdogan
Sverige hjälpte aktivt Yilmaz Aytan, som Turkiet anklagar för terrorism och begärt utlämnad från Sverige, att komma undan turkiska myndigheter i hemlandet. Det avslöjade Samnytt som blev en internationell nyhet.

Ukrainska flyktingar piskades av arabiskt gäng
Samnytt letade upp och gjorde ett reportage om Ronneby, där ukrainska flyktingar blivit våldsamt attackerade av ett arabiskt gäng när de spelade fotboll. Vi pratade även med Stig som berättar hur det är att leva i ett förändrat Ronneby.

Monstret i Skellefteå.
Samnytt har i flera artiklar skrivit om monstret i Skellefteå. Den 15-åriga invandrade etiopiern som brutalt våldtog och allvarliga skadade en 9-årig flicka har rönt stor uppmärksamhet.

Miljöbrister hos kollapsat vindkraftverk
I augusti skrev vi om en vindkraftspark utanför Härnösand där ett vindkraftverk kollapsade månaden före. Den hade flera gånger tidigare fått anmärkningar för miljöbrister, vilket Samnytt kunde avslöja.

Den svenska vikingen
En video på när en ”svensk viking” lyfter ut en man som pratade bruten svenska fick stor spridning. Kanske är det vad svenskar vill se mer av, d.v.s. svenskar som äntligen börja säga ifrån?

M-politikern som vill se Paludan död var krigsförbrytare och deltog vid politiska mord
Samnytt avslöjade att den moderata kommunpolitiker i Tingsryd som uttryckt att dansk-svenske politikern Rasmus Paludan förtjänar att dö som Lars Vilks – är en krigsförbrytare med bakgrund i både terrorstämplade PKK och senare i en hemlig dödspatrull inom turkiska underrättelsetjänsten.

Våldtäktsman fick 840 000 av JK och stal ytterligare över TRE MILJONER från pensionär
Samnytt kunde avslöja att den syriske våldtäktsmannen Damir Al-Ali, som fick 840 000 i skadestånd av Justitiekanslern, var bara månader innan han fick skadeståndet inblandad i en kupp mot en svensk pensionerad företagare som bestals på över tre miljoner kronor. 

Somalier försökte bryta sig in på flyktingboende för ukrainska kvinnor
I mars i år försökte somalier ta sig in på ett flyktingboende för ukrainska kvinnor. Vår rapportering om detta blev väldigt spridd. Efter detta avslöjade vi att ukrainskorna flyttades till ett svartbygge. Läs mer om det HÄR och HÄR.

Gängskjutningen på köpcentrum i Malmö
Samnytt publicerade en video från skjutningen i köpcentrumet som gick viral. Vi var ensamma om den video-publiceringen.