Som en del av TV4 Nyheternas granskning av regeringens hantering av pandemin intervjuade man socialminister Lena Hallengren (S). Men mitt under utfrågningen avbröts intervjun av ministerns pressekreterare.

TV4:s reporter Ulf Kristofferson tog upp ett inslag man sänt dagen innan, där en källa inom regeringskansliet kritiserat hanteringen av pandemin och att man låtit Folkhälsomyndigheten ”springa solo”. Efter ett kort svar från Hallengren bröt hennes pressekreterare in och sa att intervjun nu måste avslutas.

Efter ytterligare ett meningsutbyte hörs pressekreterarens röst åter igen i bakgrunden och sedan försvinner Hallengrens bild.

– Nu måste vi sluta där, säger pressekreteraren och intervjun är över.

Detta är inte första gången som Lena Hallengren visar en odemokratisk inställning till medier och journalister. I början av coronapandemin blockerade hon Samnytts chefredaktör Egor Putilov på Twitter i preventivt syfte.

LÄS MER: Socialminister Lena Hallengren blockerar Samnytts reporter – mitt under coronakrisen

Mitt under pandemin nekade Hallengren intervjuförfrågningar om den svenska hanteringen av smittan – detta samtidigt som hennes familj med den socialdemokratiska pampen Jonas Hellberg i spetsen var engagerad i en infekterad bajskonflikt i hemstaden Kalmar.

LÄS MER: Coronaministern mitt i bajsbråk  – make trakasserar hunddagis med anmälningar