I slutna grupper med tiotusentals medlemmar flödar konspirationsteorierna och Sverige attackeras hårt. Det påstås att socialtjänsten kidnappar muslimska barn för att sekularisera dem som en del i kriget mot islam. Vissa går så långt att man hotar med våld.

I centrum av konspirationsteorierna står LVU-lagen vilken man hävdar att socialtjänst, skolor och domstolar använder i ett krig mot islam och muslimer. Det avslöjar sajten Doku. Välkända namn inom den radikalislamistiska miljön deltar och eldar på misstron mot samhället och tjänstemän.

Det hävdas även att muslimska barn sätts i icke-muslimska hem och tvingas att äta fläsk och dricka alkohol. Man påstår att muslimska flickor våldtas och tvingas att ta av sig slöjan och att barnen måste byta namn och religion samt bära kors. Detta menar man görs ”eftersom svenskarna är rädda för den fredliga islamiseringen av Sverige under 50 år”. Kommentarer om att Sverige är ett smutsigt och rasistiskt land är vanliga.

En grupp som har engagerat sig i frågan är de så kallade utvisningsimamerna Abo Raad, Fekri Hamad och Raad al-Duhan. Även Mahmoud Aldebe, före detta centerpartist och tidigare ordförande för Sveriges muslimska förbund som skrev brev till riksdagens samtliga ledamöter med krav på särlagstiftning, påstår att det sprids hat mot islam och muslimer i Sverige på tv, sociala medier och i radio.

Partiet Nyans

Inför valet senare i år uppmanar Aldebe muslimer att rösta på islamistpartiet Nyans där partiledare Mikail Yüksel ägnar en stor del av sitt arbete åt LVU och har lovat att lyfta lagen till en prioriterad valfråga.

Grupperna anordnar regelbundet demonstrationer vid socialkontor då man är tvungen att höja säkerheten. I vissa forum på sociala medier hängs socialsekreterare och socialchefer ut med namn, bild och hemadress och i vissa fall med personnummer. Konspirationsteorierna har även tagits upp i arabisk media.

Hat mot kvinnor och homosexuella

Vid sidan av socialtjänsten ser man också muslimska kvinnors frihet i Sverige och västvärldens värderingar som ett problem som skadar och slår sönder familjer. Hat mot homosexuella förekommer också.

Samtidigt som man vill ha så lite med svenska myndigheter att göra frågar man varandra om råd om bidrag, exempelvis om man kan få finansiellt stöd om man registrerar dottern i en privatskola i Damaskus.

”Grisarnas land”

Ett axplock av kommentarerna:

”Olagligt hotning och kränkning är att Folk kommer Brinna Socialtjänst kontor Idag eller imorgon Ingen vet exakt. Plan IS under konstruktion.”

”Fuck socialtjänst kontor. Detta är jihad detta är vår kultur. Detta är inte terrorism”.

”Om Gud vill kommer Sverige att attackeras och Gud kommer att hämnas på dem”

”Krig mot muslimer i Sverige, detta är en terrororganisation”

”De har ingen religion och har inga känslor, må Gud hämnas på dem”

”Herre, ta oss och våra barn ur detta land så snart som möjligt”

”Tyvärr tog väldigt många frivilligt av sig slöjorna på grund av frihet och trams” 

”Grisarnas land”

”Hedersbegreppet har blivit ett verktyg för att hindra islamisk barnuppfostran som ger barnen islamiska värderingar” 

Må Allah hämnas på dem i denna värld innan livet efter detta”

”Eftersom dem är med i en kampanj för att eliminera den islamiska religionen och försvaga den och förnedra muslimer”

”Må Gud banna mig som kom till Sverige”