Efter att ha blivit utskriven från sitt behandlingshem hade kvinnan fått beviljad hemtjänst 15 timmar i veckan. Men några besök blev det aldrig.

Enligt kommunens interna dokument som statstelevisionen tagit del av uppstod någon sorts kommunikationsfel mellan kommunens beställare och den utförande hemtjänsten i samband med kvinnans utskrivning.

Kvinnan ska ha haft ett trygghetslarm men som inte användes. Hon ska ha varit talbar och hade förmåga att ta kontakt med bland annat myndigheter, sjukvård och SOS-alarm när hon skrevs ut.

I utredningen står också att en av förklaringarna till fallet bedöms vara att ”utföraren inte läst genom hela dokumentet för att förvissa sig om från när beställningen gällde och dess omfattning”.

Anmäls till IVO

Totalt rör det sig om 47 dagar som kvinnan gått utan besök från hemtjänsten tills dess hon hittades död i sitt hem, enligt anmälan till IVO. Det är oklart exakt när kvinnan dog.

På Haninge kommun vill man inte kommentera fallet.

– Jag har inga kommentarer, säger Maria Willix, avdelningschef för äldreomsorgen i Haninge kommun på telefon när SVT ringer upp.