➤ 26-årige Rami kom till Sverige från Irak för ett antal år sedan. Han är sedan tidigare dömd för misshandel, narkotikabrott och rånförsök. Nu står han åter åtalad, denna gång för misshandel, olaga tvång och våldtäktsförsök mot två kvinnor.

2013 dömdes Rami för misshandel till 75 timmars samhällstjänst. 2016 dömdes han för narkotikabrott till dagsböter. Senare samma år dömdes han tillsammans med sin bror Wassef för försök till rån. Påföljden blev ett års fängelse.

Enligt det nu aktuella åtalet ska Rami i september i år ha misshandlat två kvinnor, tvingat dem att klä av sig nakna och dessutom knivhotat och försökt våldta en av kvinnorna. Samtliga brott ska ha begåtts samma natt i samband med en så kallad ”efterfest” i en villa utanför Eskilstuna.

Efter att ha fått med sig den ena kvinnan ut i ett skogsparti och där misshandlat och tvingat henne men misslyckats med att våldta henne, återvände Rami till festen och gav sig på en annan kvinna som han misshandlade med slag och sparkar, bland annat mot huvudet. Han tvingade henne sedan att ta av sig alla kläder.

Den första kvinnan kontaktade polisen som grep, anhöll och senare häktade Rami. I måndags ställdes han inför rätta vid Eskilstuna tingsrätt (mål nr B 2537-17). Dom i målet meddelas den 21 december.

Rami har gjort vissa medgivanden vad gäller misshandel och tvång men nekar till andra delar av det han står åtalad för, däribland försök till våldtäkt. Åtalet omfattar även falsk tillvitelse. Rami ska falskeligen ha anklagat ett av sina kvinnliga offer för att ha stulit saker från honom.

Trots att Rami är dömd för brott vid tre tidigare tillfällen, trots de allvarliga brott han nu åtalas för och trots att han är utländsk medborgare har åklagaren i målet, Thomas Bergström, inte yrkat på att Rami ska utvisas. Rami har vistats ett ansenligt antal år i Sverige men behöver enligt åtalet tolk.

(Ovanstående nyhetsrapportering kan jämföras med SVT:s som underlåter att rapportera både att den åtalade är utländsk medborgare och dömd för flera brott sedan tidigare.)