Ännu en lekplats har bränts ner i Malmö. Det är den 19:e i raden som eldhärjas sedan i vintras. Polisen har ingen misstänkt för dåden.

Polisen larmades under natten till lördagen om att en lekplats i Kungsparken stod i brand. Ett tåg byggt i trä som stod på lekplatsen totalförstördes. Elden spreds kunde dock hindras från att spridas till kringliggande föremål och byggnader.

– Inga andra föremål har skadats och en anmälan om skadegörelse har upprättats, säger polisens presstalesperson Calle Persson till SVT.

Vittnen som upptäckte branden larmade polis och räddningstjänst. De såg dock aldrig någon gärningsman och polisen har ingen misstänkt för dådet. Detta är den 19:e lekplatsen som brinner i Malmö sedan i vintras.

LÄS ÄVEN: Utbredd ”hedersproblematik” i Malmös förskolor

Malmö drabbat av ”ovanlig” brottslighet

Persson säger att det mesta talar för att det finns ett samband mellan de många lekplatsbränderna, i och med att de skett inom en relativt sammansatt tidsram och avgränsad geografi. Samtidigt uppger han att polisen inte har någonting konkret som binder dem samman.

Tidigare har polisen uppgett att de tror sig ha ringat in var i Malmö den misstänkte lekplatspyromanen bor. De har dock fortfarande ingen misstänkt gärningsman. Enligt SVT har de flesta bränderna skett i områdena Nydala, Eriksfält, Pildamm, och Almhög. Kungsparken ligger ungefär en timmes gångtid bortom dessa områden.

SVT anmärker att Malmö på senare tid drabbats av en hel del ”ovanlig” brottslighet.

LÄS ÄVEN: Malmö allt mindre svenskt – mer än halva befolkningen invandrare