En moderat kommunpolitiker med invandrarbakgrund från Turkiet är besvärad över att en ”dansk jävel kommer till Sverige och bränner koranen”. Han uttrycker att politikern Rasmus Paludan förtjänar att straffas med döden genom att brännas ihjäl som ”smutsiga fascisten och islamfienden” Lars Vilks.

Det är 64-årige M-politikern Cemil Aygan från Turkiet som inte kan acceptera grundlagsskyddade rättigheter i Sverige och därför har gått ut i sociala medier för att ventilera sin frustration.

LÄS ÄVEN: Forskare: ”Inget västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer”

Aygan har skrivit två Facebookinlägg där Rasmus Paludan beskrivs som ”en dansk jävel kommer till Sverige”. Detta trots att Paludan innehar både danskt och svenskt medborgarskap eftersom hans mor är dansk och hans far är svensk.

I inläggen skriver Aygan att han hoppas att Paludan dör såsom konstnären Lars Vilks ”hittade sitt straff i en trafikolycka och dog av bränning”, vilket SR Kronoberg var först med att uppmärksamma.

Faksimil SR

Förstår stenkastande muslimer

Aygan efterlyser att den som bränner heliga böcker inför folk bör ”straffas hårt”. Vidare uttrycker Aygan förståelse för alla individer som har utsatt poliser för mordförsök genom stenkastning under korankravallerna. ”Naturligtvis stenar muslimska ungdomar”, tydliggör politikern.

Faksimil SR

M: ”Det blev lite för grovt och så”

Tingsrydsmoderaternas ordförande Åke Nyberg kommenterade hatattacken mot Paludan med att återge Aygans försvar att han uttryckt sig ”i stundens hetta blev det lite för grovt och så”.

– Det är tråkigt både för oss och för Cemil, konstaterade Nyberg till SR Kronoberg.

Moderaterna har nu petat Aygan från att ställa upp i valrörelsen men politikern fortsätter som vilde i kommunen. Aygan står fast vid att han ”hatar alla provokatörer som fixar problem för Sverige och invandrare”.

Samnytt söker Cemil Aygan.

C-politiker: Islamkritik förtjänar bestraffning

Det är inte första gången en politiker i Sverige med invandrarbakgrund från Mellanöstern uttrycker att islamkritiker bör straffas. I samband med den muslimska terroravrättningen av en lärare i Frankrike år 2020 uppmärksammade Samnytt att centertoppen Mahmoud Addas från Syrien vill förbjuda islamkritik. Han anser att det inte är yttrandefrihet utan ett ”smutsigt brott” som förtjänar bestraffning.

Mahmoud Addas. Foto: Facebook

LÄS ÄVEN: C-toppen Mahmoud vill förbjuda islamkritik: ”Smutsigt brott – förtjänar bestraffning”