I samband med de vänsterextrema upploppen i västvärlden under täckmanteln Black Lives Matter och ”antirasism” har olika slags milisgrupper dykt upp på gatorna på båda sidor Atlanten.

I helgen dök en svartklädd milisgrupp upp på gatorna i London. På sina skottsäkra västar hade man texten ”FF Force” som ska stå för Forever Family. Gruppen kräver att Storbritannien gottgör för vad man menar är generationer av afrikanskt slaveri.

FF Force vill även försöka centralisera likasinnade grupper. Jämförelser har gjorts med den amerikanska gruppen Black Panthers på 60-talet.

Vidare påstår man sig vara ”förenade i kampen mot rasism, ojämlikhet och orättvisa”. Hur gruppen finansieras är oklart men beskrivs som en ”svartägd rörelse” som tar emot donationer från allmänheten.

En av de som reagerade på milisen är Nigel Farage. Den före detta UKIP-ledaren beskriver scenerna som skrämmande och menar att det är detta Black Lives Matter ville ha från början samt att det kommer att dela upp samhället som aldrig förut.

USA

I helgen fortsatte våldsamheterna även i USA där Antifa och Black Lives Matter satte in beväpnade grupper i Texas.

Man ägnade sig bland annat åt att blockera trafiken för vanliga privatpersoner som inte kunde ta sig till jobbet.

Man trakasserade och hotade även restauranggäster.