Den senaste veckan har ett videoklipp cirkulerat i sociala medier som visar hur en muslimsk man förrättar bön mitt i kabinen under en flygning. Efter bönen gick mannen till attack och misshandlade kabinpersonal som han tyckte störde hans egentid med Allah.

I början av året rapporterade Samhällsnytt om ett bråk på en flygning mellan Paris och Tunisiens huvudstad Tunis som resulterade i en nödlandning i Nice på den franska Rivieran.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Passagerare försökte ta sig till cockpit – attackerade polis och skrek ”Allahu Akbar”

Nu har en videosekvens från en övervakningskamera som uppges visa bråket läckt i sociala medier. I videoklippet ses hur mannen förrättar bön och blockerar framkomligheten i kabinen.

Trots att mannen försvårar möjligheten för passagerare att besöka toaletten och även stör kabinpersonalens arbetsyta väljer han att fortsätta. Kabinpersonal syns sedan larma piloterna om situationen i kabinen vilket får den muslimske mannen att avsluta sin egentid med Allah och istället börja slåss, rapporterar Times of India.

Attackerade poliser och skrek ”Allahu akbar”
När händelsen uppmärksammades i början av året framgick det att mannen gått till fysisk attack mot poliser som klev på flygplanet i Nice för att omhänderta honom. Han ska då även ha skrikit ”Allahu akbar”. Enligt uppgifter svarade polisen honom med ”nej, nej, nej, det finns ingen Allah”.

LÄS ÄVEN: Europas muslimer blir mer radikala – antalet troende nu över 80%

LÄS ÄVEN: Forskare: ”Inget västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer”