Att gå på dejt kan vara nervöst, spännande och alldeles underbart. Man går och funderar på vad man ska ha på sig, hur man ska dofta. Kanske funderar man på vilken aktivitet man kan göra tillsammans. En sak som många väljer att göra är att fika eller äta något oavsett om det är hemma eller på restaurang. Alla behöver äta, så du kanske vill testa ett nytt recept eller laga din favoriträtt tillsammans? Det är ett perfekt sätt att både lära känna din dejt och att bli mätt.

Eller vill du kanske hellre boka ett bord på en restaurang med ett annorlunda eller nytt tema? Då kan ni även prata om maten ifall det är svårt att konversera. Visar det sedan att det blir en lyckad dejt, kanske platsen ni valt blir ert stammisställe. 

Här kommer ett antal roliga saker att göra på dejt. När man ska på dejt är det viktigt att tänka på vilket intryck man ger. Vill du visa att du bryr dig om din hälsa? Att exempelvis beställa en hälsosam måltid kan vara ett smart drag. Dels för att du visar ditt intresse för hälsa och dels för att det är gott! Väljer ni att laga något tillsammans är det smart att laga något hälsosamt tillsammans, ta med något fräscht till picknicken eller beställa en hälsosam måltid från restaurangen som erbjuder gröna hälsosamma måltider. 

Andra roliga aktiviteter på en dejt

När du ska bjuda ut någon på dejt, till exempel från Tiamly, försök att hitta saker som ni båda kan tycka om. Om ni har olika intressen kanske det blir lite svårt. 

Gå på konsert eller bio tillsammans. Detta är perfekt om ni har samma musiksmak eller intresse för film. Det finns alltid bra konserter och filmer som spelas, så hitta något ni båda gillar och ha en trevlig dejt!

Gå på stand up. Det är faktiskt väldigt härligt. Här tillåts ni nämligen att skratta högt och ohämmat, prata mellan varven samt interagera med det som händer på scen. För de som träffas för första gången och är nervösa för att de inte ska ha mycket att prata om är det här en ypperlig aktivitet som gör det enklare att slappna av.

Utmana varandra i att blanda drinkar. Ni kan klä upp er och utmana varandra i att blanda drinkar. Avsluta med att bedöma dryckerna efter förbestämda kategorier, till exempel smak, utseende och nytänkande.

Föreslå ett mysigt hemmaspa. Tänd ljus, sätt på härlig musik och ställ fram fotbad, oljor, ansiktsmasker eller diverse krämer. Vill ni satsa rejält kan ni ladda upp inför dejten ett par dagar tidigare genom att skicka ut varsitt bokningsformulär med behandlingar som den andre får välja mellan. Tänk helkroppsmassage, hårmassage, fix av naglar eller ansiktsbehandling. Romantiskt, roligt och avslappnande på samma gång.

Gå ut på krogen och dansa. Dansa tills natten blir morgon och njut av varandras sällskap. Det kommer garanterat att generera pirr i magen. Kanske träffades ni till och med på en klubb första gången? Gå dit och upplev gamla minnen, det blir garanterat kul.

Lek turister i er egen stad. Skaffa en karta och ge er sen ut på stan för att leka turister. Besök traditionella sevärdheter och hoppa på en turistbuss om ni får feeling.

Om ni vill göra något mer aktivt tillsammans, varför inte prova på en sport eller annan aktivitet? Det finns mängder av olika saker att välja mellan – från bowling till skridskor. Testa något ni båda har lust att prova på, och se hur det känns.

Tips på några bra frågor att ställa under dejten

Att börja dejta är faktiskt både spännande men också nervöst och svårt. Dels för att man ska träffa en främmande människa och blotta sig själv, men också för att man ska upprätthålla en konversation plus inspirera till spännande samtal. Här kommer förslag på frågor att ställa under dejten:

– Är du introvert eller extrovert?
– Vad tycker du är viktigt i ett förhållande?
– Vad har du för relation till dina vänner?
– Berätta något om dig själv som kommer göra mig överraskad?
– Har du någon hemlig talang?
– Vad är ditt drömjobb?
– Vilken är den häftigaste platsen du har varit på?
– Vad har du för favoritmat?
– Om du vann tio miljoner – vad skulle du göra?
– Om du får välja vem som helst i hela världen, vem hade du helst bjudit över på middag?