När temperaturen stiger och solen börjar titta fram varje dag tar uteplatsen över som samlingsplatsen i många svenska hem. Men hur gör man för att få ut det mesta ur sin uteplats? Och vad kan man göra för att njuta extra mycket av den härliga svenska sommaren? Läs vidare för att få flera smarta tips som kan göra din sommar bättre än någonsin.

Snygga utemöbler för att lyfta uteplatsen till nya höjder

Behöver din uteplats ett ansiktslyft? Har dina trädgårdsmöbler passerat sina bästa dagar? Nya utemöbler kan göra underverk för både altan, trädgård och stora balkonger.

Har familjen blivit större kan du skaffa dig en ny loungegrupp med flera fåtöljer och soffor.

Vill ni kunna äta ute kan du hitta gott om praktiska matgrupper med stolar och bord. Har du redan en matplats kan du alltid komplettera med ett par sköna solsängar eller en hammock. En solsäng är en perfekt möbel för dig som vill kunna ligga och sola eller ha en bekväm plats där du kan slappna av och läsa en bok under solen.

Det är inte bara möblerna som gör uteplatsen. Med filtar, kuddar och rätt sorts ljuskällor kan du förvandla en tråkig altan till en fantastisk oas precis utanför din dörr. Har du dessutom plats för en paviljong kan du njuta av din uteplats även om det regnar ute.

Grillat är gott men grillfest är bättre

Vad är en sommar utan härliga måltider direkt från grillen? Har du en stor uteplats är det nästan obligatoriskt att investera i en riktig grill. Idag finns det gott om olika grillmodeller, allt från gasolgrillar och elgrillar till traditionella kolgrillar. Alla vet ju att grillat är gott men med rätt sällskap smakar maten ännu bättre.

Passa på att bjuda in grannar, vänner och familj till grillfest så ofta du kan under sommaren. Ge dig själv en chans att lära känna dina grannar bättre och skapa en trevlig gemenskap i området eller bjud över vännerna för att visa upp dina nya utemöbler. När grillat står på menyn är det få som tackar nej till en inbjudan.

För att lyckas med grillat kött är det viktigt att du har rätt temperatur och använder en stektermometer. Grillar ni grönsaker är det istället fokus på grilltid som är viktigt. Grönsaker kan brännas vid och smaka illa om man inte håller koll på grillen. Hitta nya spännande recept att testa på olika matbloggar. Många känner inte till hur gott det är med grillad sötpotatis och pumpa, särskilt i kombination med en smakrik bit kött. Överraska dina gäster med något helt unikt som de sent kommer att glömma.

Gå på heldagsutflykter med familjen

Sommaren är inte bara bättre i trädgården. Ett besök på en badplats eller en härlig picknick i parken kan vara ett fantastiskt sätt att spendera dagen med familjen. Har ni barn och känner andra barnfamiljer kan det vara praktiskt och kul att åka iväg på en heldagsutflykt tillsammans. Att njuta av en glass på stranden eller spela kubb på en fin äng är något nästan alla tycker är kul. Kom ihåg att ta med mjukt sittunderlag och vatten.

Flytta träningen från gymmet till joggingstråket

Om du tycker om att träna kan du passa på att träna utomhus när solen skiner. Det kanske är praktiskt att ha ett löpband hemma i garaget men inget slår en skön joggingtur ute i skogen. På många platser av landet kan du även hitta praktiska utegym där du kan träna med både din egen kroppsvikt och träningsmaskiner.

En annan form av träning som bara går att göra på sommaren är att ta en simtur i sjön eller havet. Simning är extremt bra träning för hela kroppen och om du bor nära vatten bör du absolut gå och simma när det är dags att träna kondition. Kombinera träningen med en picknick vid badplatsen och ha en heldag vid sjön.

Många väljer även att ta cykeln till och från jobbet under sommaren. Detta är inte bara riktigt hälsosamt, det är även skonsamt för miljön. Ju fler gånger du tar cykeln istället för bilen, desto mer tacksam är vår planet. Skippa bilen i sommar och kom i form med cykelturer till jobbet, mataffären och in till stan.

Hitta allt du behöver inför sommaren på nätet

Utemöbler, cyklar, resväskor och trädgårdsspel. Allt går att köpa på nätet och levereras smidigt hem till dig. Du kan ladda inför sommaren och handla allt du behöver på en enda plats på nätet. Hos vidaXL hittar du mängder av sommarprodukter, från just solsängar och grillar, till cyklar och kubbspel. Det bästa är att du kan beställa allt du behöver inför sommaren från en och samma webbutik, så att allt levereras samtidigt. Det kan ju inte bli smidigare. Var redo för sommarens grillfester, cykelturer och resor genom att beställa det du behöver i förväg. Och kom ihåg att njuta av den svenska sommaren, fullt ut.