Efter flera turer fram och tillbaka med det svenska medlemskapet i Nato, som Turkiet satt käppar i hjulen för, kommer nu en lista med 130 personer den turkiska staten pekat ut som terrorister och man vill ha utlämnade. Tillgodoser inte Sverige kraven blir det heller inget medlemskap.

För att Sverige och Finland ska få sina Natomedlemskap godkända av Turkiet har man sedan tidigare krävt att båda länderna lämnar ut personer som betraktas som terrorister. En viss förvirring har dock omgett antalet.

LÄS ÄVEN: Erdogan-docka hängd utanför Stockholms stadshus – Turkiet rasar

Enligt Expressen ska Erdogan på söndagen ha beklagat sig över att Sverige och Finland inte levererat vad man begärt.

– Vi sa: ”Ni måste ge oss cirka 130 av dessa terrorister för att passera vårt parlament”. Tyvärr kunde de inte göra det.

Docka upprör

Erdogan kommenterade även aktionen där en docka föreställande honom hängts upp och ned utanför Stockholms stadshus. Även här är man besvikna på att Sverige inte gjort tillräckligt.

– Om de inte vidtar åtgärder rörande denna situation i Sverige kan det komma att anstränga våra relationer med Sverige ytterligare.

LÄS ÄVEN: Kurdernas besked: IS-terroristerna ska till Sverige

Efter aktionen, som PKK-aktivister säger sig ligga bakom, stoppades talman Andreas Norléns planerade besök i Ankara. Erdogan hävdar att ett besök är uteslutet tills Sverige ändrar sin syn på Turkiet.