Den kriminelle gängledaren har dessutom ringt till förvaret för att låta meddela att han vill ha tillbaka sina kvarglömda ägodelar.

De 14 migranterna som rymde från Migrationsverkets förvar i Kållered följs upp av ännu ett avslöjande från frilansjournalisten Joakim Lamotte.

LÄS MER: Yrkeskriminell maffialedare bland rymlingarna från Migrationsverkets förvar

Rymningen skedde i förra veckan och polisen uppgav då att man inte aktivt sökte efter rymlingarna då det inte rörde sig om kriminella – något som dock inte stämde; bland dessa fanns en maffialedare som tillsammans med sin bror satt skräck i Ronneby.

Han hade även han levt i Sverige illegalt i mer än tio års tid och rymt ett flertal gånger tidigare från förvar.

På torsdagen framkommer det att personalen på förvaret inte aktiverat larmet den aktuella kvällen.

Dessutom har den yrkeskriminella mannen ringt till förvaret och uppgett att han vill ha sina ägodelar och att hans vänner kommer att hämta dessa, och enligt Lamottes källa kan Migrationsverket inte göra så mycket ifall detta sker.

Lamotte har kontaktat Migrationsverket för att fråga hur det kan vara möjligt med så slapphänta rutiner och för en kommentar till att en kriminell person som rymmer har så lite respekt för svenska förvar att han bara några dagar efteråt ringer och kräver att få tillbaka sina tillhörigheter.

Svaret blev att man i nuläget inte lämnar ut någon mer information om rymningen än vad som går att läsa på myndighetens hemsida.