På måndagen presenterade regeringen ett tillfälligt stödpaket för att sänka de rekordhöga bränslepriserna – vilket ska ge 1,30 kronor lägre pris per liter. SD kallade det för en ”snål satsning” och kontrar nu med ett förslag som ska se till att dieselpriset sänks med 10 kronor och bensinpriset med 6,50 kronor.

SD föreslår en permanent sänkning av bränsleskatten med två kronor per liter, utöver den redan aviserade sänkning med 50 öre som finns i den gemensamma budgeten med M och KD.

LÄS ÄVEN: Regeringen sänker bränsleskatten – TILLFÄLLIGT

Partiet vill även se en permanent sänkning av reduktionsplikten från 30,5 procent ned till fem procent. Vidare föreslås en sänkning av momsen på bränsle under sex månader – från dagen 25 procent till lägstanivån 6 procent.

Förslagen ska sänka dieselpriset med 10 kronor och bensinpriset med 6,50 kronor. SD slår fast att det med deras politik blir mer pengar kvar i plånboken för både invånare, företag och lantbrukare.

”Svenska medborgare, svensk landsbygd och Sveriges näringsliv ska inte offras för en verklighetsfrånvänd och skadlig bränslepolitik”, skriver SD.

LÄS ÄVEN: Regeringen: ”Sänkt bränsleskatt gynnar Putin”