Under lördagskvällen kallades polis och ambulans till området Kälvesta i Hässelby-Vällingby i nordvästra Storstockholm efter larm om skottlossning. Två skottskadade män påträffades. Två timmar senare hade den ene avlidit. Larmet kom klockan 21:14, enligt polisens händelsenotis.

– Då är det flera personer som hört smällar som uppfattats som skott. När vi kom fram till platsen påträffade vi två skottskadade personer, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen i Stockholm till Expressen.

Männen befann sig i en bil vid Soprangränd när de påträffades. En omfattande sökinsats drogs igång och polisen har inlett förundersökning om mord och mordförsök. Området kring bilen är avspärrat och polisen har knackat dörr och undersöker övervakningskameror i närheten av brottsplatsen.

– Vi har gjort vissa fynd på platsen som kan vara av intresse. Men vi har inte gripit något än, sökandet fortsätter, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas, till SVT.

LÄS ÄVEN: Familj rånad i hemmet

Stort pådrag från polisen

– Det pågår med ett flertal enheter, bland annat polishelikopter. Ett stort antal patruller deltar i insatsen, dels med sökandet, dels med utredningsarbetet, säger Fahlström till DN.

Båda offren förekommer sedan tidigare i belastningsregistret. Mannen som ännu är vid liv uppges ha träffats av ett flertal skott. Hans tillstånd bedöms som allvarligt och han vårdas nu på sjukhus.

– Vi gör brottsutredande åtgärder samtidigt som vi håller på med jakten på en eller flera gärningspersoner, säger Fahlström till Aftonbladet.

Ingen är ännu gripen. Den som har sett något av händelseförloppet eller har kännedom om de inblandade uppmanas ringa polisen på 114 14 för att lämna tips.

LÄS ÄVEN: Flera skjutningar i landet – en död