➤ Strax efter klockan 21 på måndagskvällen larmades polis till Sickla i Nacka söder om Stockholm efter att skottlossning utbrutit i området. En skottskadad person påträffades på platsen.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans med vad som uppges vara allvarliga skador. Han rapporterades senare avliden av skadorna Polisen har spärrat av brottsplatsen för teknisk undersökning.

Enligt uppgift ska vittnen ha gjort iakttagelser. Sex eller sju skott ska ha avlossats och en person som antas vara gärningsmannen uppges ha setts lämna platsen springande. Det framgår inte om den skadade mannen är känd av polisen sedan tidigare. Mannens ålder och härkomst uppges inte heller.

Polisen ska kort efter händelsen ha stoppat en buss i närheten av brottsplatsen och gripit en person ombord på bussen som beskrivs som ”en ung kille”. Det är oklart om gripandet har något samband med skjutningen.

Polisen rubricerade initialt skjutningen som försök till mord men har efter att offret avlidit uppdaterat brottsrubriceringen till mord.