Sara Skyttedal KD EU

Sara Skyttedal (KD) Foto: Facebook

Inrikes

Skyttedal skulle göra ”EU lagom again” – vill nu påtvinga massinvandring

Publicerad 4/22/2023
Annons

Kristdemokraternas Sara Skyttedal var en av EU-parlamentarikerna som röstade för ett förhandlingsmandat till unionens så kallade migrationspakt i vilken det föreslås att invandring ska påtvingas alla medlemsländer. Detta trots att Skyttedal tidigare har lovat väljarna att minska överstatligheten genom att ”göra EU lagom again”.

Med 420 röster mot 130 röstade ledamöterna på torsdagen ja till de fyra förslag som man enats om i parlamentets ansvariga utskott. Där ingår bland annat själva huvudsystemet för hur asyl- och migrationspolitiken ska samordnas i EU.

LÄS ÄVEN: SD kräver att regeringen stoppar EU:s migrationspakt – hotar lämna samarbetet

Sverigedemokraterna var det enda svenska parti som sade nej medan Moderaterna genom Tomas Tobé varit ansvarig för parlamentets behandling av vänsterkompromissen.

”Vi kommer inte att acceptera att man skänker bort svenska väljares makt över migrationspolitiken till andra länders politiker och byråkrater i Bryssel. Punkt.”, kommenterade SD-ledaren Jimmie Åkesson på fredagen.

Stöd från KD

KD-toppen Sara Skyttedal var en av politikerna som röstade för migrationspakten, vilket den konservative debattören Ronie Berggren uppmärksammar på Facebook med kommentaren att det handlar om ”ett lagpaket som om det skulle andas de facto förflyttar makten över migrationspolitik till Bryssel”.

Faksimil Facebook

”Make EU lagom again”

Samtidigt som Skyttedal vill se att Sverige lämnar ifrån sig makten över migrationspolitiken och påtvingas massinvandring profilerar hon sig gärna inför väljarna som en konservativ politiker. Hon har tidigare drivit valkampanjen ”Make EU lagom again” med löftet att minska överstatligheten.

LÄS ÄVEN: Skyttedal svänger – vill legalisera cannabis

År 2020 uppmärksammades det att Skyttedal röstade för miljöpartisten Alice Bah Kuhnkes resolution till stöd för Black Lives Matter och som även kritiserade USA:s tidigare president Donald Trump.

LÄS ÄVEN: Skyttedal: Han tog mig på låret

Faksimil Facebook

Straffa EU-länder som inte tar ansvar

Skyttedals vänsterliberala ställningstaganden är inget nytt. Inför EU-valet 2019 fick KD-toppen frågan huruvida EU eller varje enskilt medlemsland ska bestämma hur många migranter man tar emot. Skyttedal framförde då att hon vill se att EU straffar medlemsländer som inte vill ta emot.

– Kristdemokraterna tycker att man bör stödja Österrikes förslag där man bör ha fler sanktionsmöjligheter mot länder som inte följer regler, sa Skyttedal till SVT.

LÄS ÄVEN: KD-toppar i Bryssel för att sparka ut Orban ur konservativa partigruppen
LÄS ÄVEN: KD välkomnar fortsatt tiggeri i skånsk kommun

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons