I raden av S-ministrar som avslöjas ha agerat tvärtemot regeringens pandemi-uppmaningar till svenska folket att ta ansvar och hålla sig hemma för att minska smittspridningen beslås nu ytterligare en minister med att ha varit ute på shoppingrunda i julhandeln. Regeringskansliet bekräftar att socialminister Lena Hallengren (S) varit på shoppingrunda men har inga kommentarer till huruvida det var ett lämpligt uppförande.

Det är lokaltidningen Dagens Vimmerby som skriver att Lena Hallengren ska ha synts till i butiker i handelsområdet Kalmar City två dagar före julafton. Vidare cirkulerar det även uppgifter i sociala medier att Hallengren ska ha roat sig med att besöka mellandagsrean i Kalmar.

LÄS ÄVEN: Magdalena Andersson struntade i coronarestriktioner – åkte skidor i Sälen

Lokaltidningen har talat med en butikschef i en av de butiker som Hallengren har besökt men personen avböjer att kommentera. Vid ett samtal till regeringskansliet och Sofia Brändström som är socialministerns pressekreterare bekräftas dock besöket.

– Jag kommenterar inte mer än så, att Lena Hallengren har besökt några få butiker Kalmar, säger Brändström till Dagens Vimmerby.

Vill inte kommentera lämplighet

Frågan huruvida man anser det lämpligt att Hallengren besöker butiker samtidigt som hon i egenskap av minister avråder från att vistas i den här typen av miljöer vill inte Brändström besvara.

– Det har vi ingen kommentar till.

LÄS ÄVEN: Hallengren vägrar besöka coronasjuka utan munskydd – ”skulle inte göra det överhuvudtaget”